To­sta­da's met avo­ca­do, ei & li­moen-to­ma­ten­sal­sa

Al het lekkers is zichtbaar op deze open tortilla's: zoete aardappel, avocado, ei en een frisse tomatensalsa.

(16) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Al het lekkers is zichtbaar op deze open tortilla's: zoete aardappel, avocado, ei en een frisse tomatensalsa. 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • 2 bakplaten
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 2 cm en kook in 8 min. gaar in ruim water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Stamp fijn, meng de cajunkruiden erdoor, breng op smaak met zout en houd warm.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Halveer de tomaten en rasp de tomaten op de snijkant op de (blok)rasp tot je alleen het velletje overhoudt. Het vel wordt niet gebruikt. Meng de tomatenpulp met het limoenrasp en 2 el limoensap (per 4 personen) en eventueel zout.
  4. Verdeel de wraps over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de helft van de olie. Bak de tostada’s ca. 10 min. in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten om.
  5. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de radijzen in plakjes. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak 8 spiegeleieren.
  6. Neem de tostada’s uit de oven en besmeer met de zoete-aardappelpuree. Beleg in componenten met de radijs, avocado, biet julienne en een gebakken ei. Besprenkel met de salsa en bestrooi met peper.

bereidingstip:

Je kunt de zoete-aardappelpuree al 1 dag van tevoren maken. Verwarm de puree op laag vuur.

Tip:

Nog wat tomatensalsa over? Gebruik het eventueel als frisse dressing voor een salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 81 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2020 nr. 05 - Zomer in zicht , Allerhande Box week 14 2019 , Allerhande Box Week 35 2018 , Allerhande Box Week 32 2019

Tostada's met avocado, ei & limoen-tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­sta­da's met avo­ca­do, ei & li­moen-to­ma­ten­sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 600 g zoete aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 2 cm. en kook in 8 min. gaar in ruim water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 2 tl cajunkruiden

Stamp fijn, meng de cajunkruiden erdoor, breng op smaak met zout en houd warm.

4
4
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

5
5
  • 4 tomaten

Halveer de tomaten en rasp de tomaten op de snijkant op de (blok)rasp tot je alleen het velletje overhoudt. Het vel wordt niet gebruikt.

6
6

Meng de tomatenpulp met het limoenrasp en 2 el limoensap (per 4 personen) en eventueel zout.

7
7
  • 8 La Morena maistortillawraps
  • 2 el arachideolie

Verdeel de wraps over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de olie.

8
8

Bak de tostada’s ca. 10 min. in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten om.

9
9
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 200 g radijsjes

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de radijzen in plakjes.

10
10
  • 2 el arachideolie
  • 8 middelgrote eieren

Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak 8 spiegeleieren.

11
11
  • 150 g biet julienne

Neem de tostada’s uit de oven en besmeer met de zoete-aardappelpuree. Beleg in componenten met de radijs, avocado, biet julienne en een gebakken ei.

12
12

Besprenkel met de salsa en bestrooi met peper.

bereidingstip:

Je kunt de zoete-aardappelpuree al 1 dag van tevoren maken. Verwarm de puree op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.