Ro­mi­ge po­len­ta met Ita­li­aan­se groen­ten en een ei­tje

Polenta is snel en romig en past ontzettend goed bij Italiaanse smaken.

(6) waardeer
italiaans hoofdgerecht Polenta is snel en romig en past ontzettend goed bij Italiaanse smaken. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een hapjespan en bak de knoflook en groente 5 min. op middelhoog vuur. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze.
  2. Breng ondertussen het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Rasp ondertussen de kaas. Zet het vuur uit. Voeg de rest van de boter samen met de kaas toe en roer tot beide helemaal door de polenta zijn opgenomen.
  3. Verdeel de polenta over diepe borden en leg de groente en eieren erop. Bestrooi met de tuinkers en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 07 - Maak het simpel , Allerhande Box Week 41 2018 , Allerhande Box Week 33 2019

Romige polenta met Italiaanse groenten en een eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge po­len­ta met Ita­li­aan­se groen­ten en een ei­tje

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente

Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de knoflook en groente 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze.

3
3
  • 1 liter kraanwater
  • 1 groentebouillontablet
  • 250 g polenta
  • 80 g Parmigiano Reggiano

Breng ondertussen het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Rasp ondertussen de kaas.

4
4
  • 50 g ongezouten roomboter

Zet het vuur uit. Voeg de rest van de boter samen met de kaas toe en roer tot beide helemaal door de polenta zijn opgenomen.

5
5

Verdeel de polenta over diepe borden en leg de groente en eieren erop.

6
6
  • 1 bakje tuinkers

Bestrooi met de tuinkers en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.