Rijk­ge­vul­de Li­ba­ne­se sa­la­de met hum­mus & fala­fel

Tabouleh is een Libanese salade met bulgur en verse kruiden: lekker!

(22) waardeer
hoofdgerecht Tabouleh is een Libanese salade met bulgur en verse kruiden: lekker! 4 personen
4 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de bulgur in een pan met water en eventueel zout in 10 min. gaar. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes en de verse kruiden fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op middelhoog vuur. Giet de bulgur en bloemkoolrijst af en meng met de baharat, ui, tomaat, paprika, verse kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel over diepe borden en verdeel de falafel erover. Snijd de citroen in 2 parten per persoon en serveer samen met de hummus erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 16 2019 , Allerhande Box Week 32 2018

Rijkgevulde Libanese salade met hummus & falafel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de Li­ba­ne­se sa­la­de met hum­mus & fala­fel

1
1
  • 300 g bulgur
  • 400 g koelverse bloemkoolrijst

Kook de bulgur in een pan met water en eventueel zout in 10 min. gaar. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe.

2
2
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse platte peterselie

Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes en de verse kruiden fijn.

3
3
  • 2 groene paprika's

Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 400 g falafel

Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 3 tl baharat
  • 2 el arachideolie

Giet de bulgur en bloemkoolrijst af en meng met de baharat, ui, tomaat, paprika, verse kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 citroen
  • 200 g harissa hummus

Verdeel over diepe borden en verdeel de falafel erover. Snijd de citroen in 2 parten per persoon en serveer samen met de hummus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.