bewaar
Lunchsalade met tonijn & parelcouscous
Lunchsalade met tonijn & parelcouscous
bewaar

Lunchsalade met tonijn & parelcouscous

Deze salade leent zich goed om mee te nemen naar werk of school.

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

parelcouscous

1

komkommer

1 bosje

radijs

4 stengels

bleekselderij

1

rode ui

340 g

Princes tonijnmoot in zonnebloemolie

100 g

kappertjes

4 el

yoghurtmayonaise

100 g

fijngesneden ijsbergsla

Deze salade leent zich goed om mee te nemen naar werk of school.

Aan de slag

1

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de radijsjes in kwarten en de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui fijn.

3

Laat de tonijn en kappertjes uitlekken, maar vang 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) op. Meng de kappertjes en het opgevangen kappertjesvocht door de tonijn samen met de yoghurtmayonaise.

4

Meng de parelcouscous, komkommer, radijs, bleekselderij, ui en sla in een grote schaal. Verdeel de tonijn erover.

tip

bewaartipDeze lunchsalade leent zich ook goed om mee te nemen als lunch naar school of werk. Verdeel het tonijnmengsel er dan pas over vlak voor het serveren.