Ro­ti­scho­tel met ge­hakt, ome­let­rol­le­tjes & rijst

Binnen 20 minuten staat dit snelle rijstgerecht al op tafel.

(1) waardeer
hoofdgerecht Binnen 20 minuten staat dit snelle rijstgerecht al op tafel. 4 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit ⅓ van de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 5 min. rul. Voeg de roti schotel en tomaten toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Klop de eieren los en meng met de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de rest van de olie in een koekenpan, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Maak zo nog een omelet.
  4. Rol de omeletten op en snijd elk in 12 rolletjes. Serveer de roti met de rijst en omeletrolletjes. Garneer met de rest van de peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 37-38

Rotischotel met gehakt, omeletrolletjes & rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ti­scho­tel met ge­hakt, ome­let­rol­le­tjes & rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 250 g cherrytomaten
  • ½ el arachideolie
  • 300 g rundergehakt

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 5 min. rul.

3
3
  • 500 g HAK roti schotel

Voeg de roti schotel en tomaten toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 20 g verse platte peterselie
  • 4 middelgrote eieren

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Klop de eieren los en meng met de helft van de peterselie.

5
5
  • ½ el arachideolie

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer door.

6
6
  • ½ el arachideolie

Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Maak zo nog een omelet.

7
7

Rol de omeletten op en snijd elk in 12 rolletjes.

8
8

Serveer de roti met de rijst en omeletrolletjes. Garneer met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.