Poké­bowl met bloem­kool­rijst

In deze pokebowl gebruiken we geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Nóg meer groente, dus!

(15) waardeer
hoofdgerecht In deze pokebowl gebruiken we geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Nóg meer groente, dus! 2 personen
5 15

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloemkoolrijst in een vergiet. Giet er kokend water over, laat uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 1 el gembervocht (bij 2 personen) uit het potje ingelegde gember. Verdeel over diepe borden en laat afkoelen tot gebruik.
  2. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en laat marineren in de sojasaus.
  3. Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Meng de bietjes met de rest van de rijstazijn. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de grote stukken mango.
  4. erdeel in componenten achtereenvolgens de rode biet, radijs, zalm, mango, gember en avocado in een ronde over de borden met bloemkoolrijst. Zorg dat tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog zichtbaar is zodat er een kleurverloop ontstaat.

combinatietip:

Lekker met zwart sesamzaad.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Pokébowl met bloemkoolrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Poké­bowl met bloem­kool­rijst

1
1
  • 400 g koelverse bloemkoolrijst

Doe de bloemkoolrijst in een vergiet. Giet er kokend water over, laat uitlekken.

2
2
  • 1 el rijstazijn

Meng de bloemkoolrijst met de rijstazijn en 1 el gembervocht (bij 2 personen) uit het potje ingelegde gember. Verdeel over diepe borden en laat afkoelen tot gebruik.

3
3
  • 2 el sojasaus
  • 290 g verse zalmfilets

Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en laat marineren in de sojasaus.

4
4
  • 100 g radijsjes
  • 75 g biet julienne
  • 1 el rijstazijn

Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Meng de bietjes met de rest van de rijstazijn.

5
5
  • 1 avocado
  • 175 g verse zongerijpte mangostukjes

Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de grote stukken mango.

6
6
  • 80 g ingelegde gember

Verdeel in componenten achtereenvolgens de rode biet, radijs, zalm, mango, gember en avocado in een ronde over de borden met bloemkoolrijst.

7
7

Zorg dat tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog zichtbaar is zodat er een kleurverloop ontstaat.

combinatietip:

Lekker met zwart sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.