bewaar
Zoete-aardappelfriet met vegaburgers
Zoete-aardappelfriet met vegaburgers
bewaar

Zoete-aardappelfriet met vegaburgers

Burgers met friet, maar dan net even anders.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

ovenfriet zoete aardappel

2 tl

vadouvan

5 el

milde olijfolie

4

pompoen-tijmburgers

4

hamburgerbroodjes

800 g

verse spinazie

1

bosui

1 el

mangochutney

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Burgers met friet, maar dan net even anders.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrooi de friet met de vadouvan en eventueel zout en besprenkel met 4/5 van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 25 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.

2

Bak de pompoen-tijmburgers de laatste 8 min. op een rooster onder de friet in de oven. Leg de laatste 4 min. de hamburgerbroodjes erbij. Verhit in die laatste 4 min. de rest van de olie in een koekenpan, laat de spinazie in delen slinken. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.

3

Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de broodjes open en beleg ze achtereenvolgens met wat spinazie, een pompoen-tijmburger en de mangochutney. Bestrooi de friet met de bosui en serveer met de burgers. Serveer de rest van de spinazie apart erbij.