bewaar
Trappistenbier-kaassoep
Trappistenbier-kaassoep
bewaar

Trappistenbier-kaassoep

Het geheim van deze soep: trappistenkaas én trappistenbier. Bierliefhebbers verzamelen!

45 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

iets kruimige aardappelen

300 g

winterpeen

1

ui

2 stengels

bleekselderij

1 el

milde olijfolie

2 blaadjes

gedroogde laurierblaadjes

2 takjes

verse tijm

200 ml

La Trappe Quadrupel

2

kippenbouillontabletten

1 l

kraanwater

150 g

Dubbelkaas trappistenkaas

5 g

verse platte peterselie

½

campagnard brood

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Het geheim van deze soep: trappistenkaas én trappistenbier. Bierliefhebbers verzamelen!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de (grote) ui, bleekselderij, winterpeen en aardappelen in kleine blokjes.

2

Verhit in een soeppan met dikke bodem de olie en fruit hierin de ui, laurier en tijm 5 min. zacht tot de ui glazig is. Voeg hierna de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 min. mee.

3

Schenk het bier in de pan, breng aan de kook en laat 2 min. zacht koken. Voeg het water en de bouillontabletten toe en laat nog 20 min. zacht koken

4

Rasp ondertussen de kaas grof en snijd de peterselie œfijn. Verwijder de laurier en tijm en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de geraspte kaas geleidelijk toe aan de soep terwijl je blijft pureren met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

5

Schep de soep in kommen of diepe borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met het brood.

variatietipStreeckgenoten Trappistenkaas is verkrijgbaar in regionale Albert Heijnwinkels en op ah.nl. Je kunt voor dit recept ook Père Joseph 50+ Abdijkaas gebruiken.

Trappistenbier-kaassoep

Het geheim van deze soep: trappistenkaas én trappistenbier. Bierliefhebbers verzamelen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig