Lin­zen en rijst met ker­rie­bloem­kool en ge­bak­ken ma­kreel

Dagje linzen, dagje vis en dagje lekker veel groente, da's goed voor je!

(1) waardeer
hoofdgerecht Dagje linzen, dagje vis en dagje lekker veel groente, da's goed voor je! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de linzen en rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 5 min.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de makreel in 2 min. per kant bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan met de curry madras en roerbak hierin de bloemkoolroosjes 2 min.
  3. Roer de peen julienne door de linzen en rijst. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen boven de rijst. Snijd de citroen in partjes. Serveer de linzen met rijst en wortel met de bloemkool, de makreel en de partjes citroen.

variatietip:

AH Biologisch Linzen & rijst is verkrijgbaar in grotere Albert Heijnwinkels en op ah.nl. Je kunt ook AH Biologisch 6 granenmix gebruiken. Het recept is dan niet meer gezond volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Linzen en rijst met kerriebloemkool en gebakken makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen en rijst met ker­rie­bloem­kool en ge­bak­ken ma­kreel

1
1
  • 300 g linzen & rijst

Kook de linzen en rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 5 min.

3
3
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 300 g makreelfilets op huid

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de makreel in 2 min. per kant bruin en gaar.

4
4
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan met de curry madras en roerbak hierin de bloemkoolroosjes 2 min.

5
5
  • 150 g rauwkost peen julienne
  • 1 citroen

Roer de peen julienne door de linzen en rijst. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen boven de rijst. Snijd de citroen in partjes.

6
6

Serveer de linzen met rijst en wortel met de bloemkool, de makreel en de partjes citroen.

variatietip:

AH Biologisch Linzen & rijst is verkrijgbaar in grotere Albert Heijnwinkels en op ah.nl. Je kunt ook AH Biologisch 6 granenmix gebruiken. Het recept is dan niet meer gezond volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.