Run­dert­ar­taar met peen, broc­co­li en ge­bak­ken ui

Simpeler wordt het niet. Binnen 20 minuten staat dit AGV'tje op tafel.

(3) waardeer
hollands hoofdgerecht Simpeler wordt het niet. Binnen 20 minuten staat dit AGV'tje op tafel. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 15 min. op laag vuur. Kook ondertussen de krieltjes in 12 min. gaar. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en de wortel in stukjes van 5 cm.
  2. Kook de wortel 6 min. in een laagje water. Voeg vervolgens de broccoli toe en kook nog 4 min. Verhit de grillpan en gril de tartaartjes 4 min. Keer halverwege. Serveer met de gebakken ui, krieltjes, broccoli en wortel.

variatietip:

Je kunt ook gewone rundertartaar gebruiken, maar deze bevat iets meer toegevoegd zout. Dit gerecht voldoet daardoor dan niet meer aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Rundertartaar met peen, broccoli en gebakken ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­dert­ar­taar met peen, broc­co­li en ge­bak­ken ui

1
1
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 150 g gesneden uien
  • 800 g krieltjes

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 15 min. op laag vuur. Kook ondertussen de krieltjes in 12 min. gaar.

2
2
  • 500 g broccoli
  • 600 g geschilde bospenen

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en de wortel in stukjes van 5 cm.

3
3

Kook de wortel 6 min. in een laagje water. Voeg vervolgens de broccoli toe en kook nog 4 min.

4
4
  • 4 rundertartaar

Verhit de grillpan en gril de tartaartjes 4 min. Keer halverwege. Serveer met de gebakken ui, krieltjes, broccoli en wortel.

variatietip:

Je kunt ook gewone rundertartaar gebruiken, maar deze bevat iets meer toegevoegd zout. Dit gerecht voldoet daardoor dan niet meer aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.