Lin­zen-wit­lofsala­de met mos­terd-cer­ve­laat­stuk­jes

Niets lekkerder op een zomerse dag dan een frisse maaltijdsalade. Extra lekker met een hartige bite.

(1) waardeer
hoofdgerecht Niets lekkerder op een zomerse dag dan een frisse maaltijdsalade. Extra lekker met een hartige bite. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de cervelaat. Snijd de worst in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst in 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.
  3. Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang het vocht op. Meng 2 el vocht (bij 4 personen) uit het potje augurken met de olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper.
  4. Meng de sla in een schaal met het witlof, de linzen, augurk, biet en de dressing. Verkruimel de feta erboven en verdeel de cervelaat erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Linzen-witlofsalade met mosterd-cervelaatstukjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen-wit­lofsala­de met mos­terd-cer­ve­laat­stuk­jes

1
1
  • 200 g dijonmosterd-cervelaat

Verwijder het vel van de cervelaat. Snijd de worst in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van een ½ cm.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst in 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 500 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.

4
4
  • 800 g linzen in blik
  • 235 g augurkenblokjes

Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de augurkenblokjes uitlekken, maar vang het vocht op.

5
5
  • 3 el traditionele olijfolie
  • ½ el dijonmosterd

Meng 2 el vocht (bij 4 personen) uit het potje augurken met de olie en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 150 g biet julienne
  • 100 g feta

Meng de sla in een schaal met het witlof, de linzen, augurk, biet en de dressing. Verkruimel de feta erboven en verdeel de cervelaat erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.