Ma­ca­ro­ni met ri­cot­ta-pa­pri­kasaus en run­der­bal­le­tjes

Pasta: altijd een goed idee als je weinig tijd hebt. Deze op-en-top Italiaanse versie met heerlijke saus is lekker snel klaar.

(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pasta: altijd een goed idee als je weinig tijd hebt. Deze op-en-top Italiaanse versie met heerlijke saus is lekker snel klaar. 2 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de paprika’s met het vocht en de kno†flook uit de pot, de ricotta en macaroni-spaghettikruiden in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus. Schenk de saus in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de runderballetjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een tweede koekenpan en bak de roerbakgroente 5 min.
  3. Giet de macaroni af en meng door de groente. Verdeel over diepe borden, schep de saus erop en verdeel de balletjes erover.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.760 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni met ricotta-paprikasaus en runderballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni met ri­cot­ta-pa­pri­kasaus en run­der­bal­le­tjes

1
1
  • 150 g Honig speltmacaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 100 g ricotta
  • 1 pakje Honig basis voor macaroni en spaghetti 2 personen

Doe de paprika’s met het vocht en de kno†flook uit de pot, de ricotta en macaroni-spaghettikruiden in een hoge beker.

3
3

Pureer met de staafmixer tot een saus. Schenk de saus in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.

4
4
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 275 g rundersoepballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de runderballetjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

5
5
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 250 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Verhit ondertussen de rest van de olie in een tweede koekenpan en bak de roerbakgroente 5 min.

6
6

Giet de macaroni af en meng door de groente.

7
7

Verdeel over diepe borden, schep de saus erop en verdeel de balletjes erover.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.