Sa­la­de van ge­gril­de groen­ten met to­nijn en pis­ta­che­no­ten (ad­ver­to­ri­al)

Tonijn is een alleskunner: hij kan rechtstreeks deze salade in.

(3) waardeer
bijgerecht Tonijn is een alleskunner: hij kan rechtstreeks deze salade in. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Haal de blaadjes van de takjes munt. Doe samen met het citroenrasp, het citroensap en de olie van de tonijn in een hoge beker. Pers de knoflook erboven en pureer met de staafmixer tot een marinade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de courgettes in schuine plakken van 1½ cm dik. Bestrooi met peper en eventueel zout en besprenkel met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken 6 min. Keer halverwege. Doe in een grote schaal. Gril de asperges 4 min. Keer halverwege. Voeg toe aan de courgette.
  3. Schep de gegrilde groenten voorzichtig om met de marinade. Verdeel de tonijn erover. Hak de pistachenoten grof en strooi erover.

bereidingstip:

Je kunt de groente ook op de barbecue grillen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Salade van gegrilde groenten met tonijn en pistachenoten (advertorial)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ge­gril­de groen­ten met to­nijn en pis­ta­che­no­ten (ad­ver­to­ri­al)

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 160 g tonijnstukken in zonnebloemolie
  • 15 g verse munt

Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Haal de blaadjes van de takjes munt.

3
3

Doe samen met het citroenrasp, het citroensap en de olie van de tonijn in een hoge beker.

4
4
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook erboven en pureer met de staafmixer tot een marinade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 courgette
  • ½ el traditionele olijfolie

Snijd de courgettes in schuine plakken van 1½ cm dik. Bestrooi met peper en eventueel zout en besprenkel met de olijfolie.

6
6

Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken 6 min. Keer halverwege. Doe in een grote schaal.

7
7
  • 350 g groene asperges

Gril de asperges 4 min. Keer halverwege. Voeg toe aan de courgette.

8
8
  • 50 g gepelde pistachenoten

Schep de gegrilde groenten voorzichtig om met de marinade. Verdeel de tonijn erover. Hak de pistachenoten grof en strooi erover.

bereidingstip:

Je kunt de groente ook op de barbecue grillen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.