Ke­fir met bra­men en ba­si­li­cum

Een nagerecht dat binnen vijf minuten op tafel staat: kun je zelf ook gewoon borrelen!

(2) waardeer
nagerecht Een nagerecht dat binnen vijf minuten op tafel staat: kun je zelf ook gewoon borrelen! 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de dadel- en notenrepen in kleine stukjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en scheur in stukjes.
  2. Verdeel de yoghurt over de glazen. Verdeel de helft van de stukjes reep, de helft van de bramen en de helft van de honing erover. Bestrooi met de helft van het basilicum.
  3. Maak zo nog een laag met de rest van de yoghurt, stukjes reep, bramen, honing en basilicum.

serveertip:

Je kunt dit gerecht ook als ontbijt of lunch eten. De hoeveelheid is dan geschikt voor 2 personen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kefir met bramen en basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ke­fir met bra­men en ba­si­li­cum

1
1
  • 2 dadel & notenrepen gember-limoen
  • 5 g verse basilicum

Snijd de dadel- en notenrepen in kleine stukjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en scheur in stukjes.

2
2
  • 250 ml kefir yoghurt
  • 75 g bramen
  • 1 el vloeibare honing

Verdeel de yoghurt over de glazen. Verdeel de helft van de stukjes reep, de helft van de bramen en honing erover. Bestrooi met de helft van het basilicum.

3
3
  • 250 ml kefir yoghurt
  • 75 g bramen
  • 1 el vloeibare honing

Maak zo nog een laag met de rest van de yoghurt, stukjes reep, bramen, honing en basilicum.

serveertip:

Je kunt dit gerecht ook als ontbijt of lunch eten. De hoeveelheid is dan geschikt voor 2 personen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.