Oreochurros
Oreo + churros. Need we say more? Stop talking, start eating!

Advertentie
Ingrediënten
- 154 g Oreo's
- 75 g tarwebloem
- 150 ml kraanwater
- 25 g kristalsuiker
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 mespunt zout
- 1 middelgroot ei
- 1 tl kaneel
- 1 liter arachideolie
- 60 ml slagroom
Keukenspullen
- keukenmachine
- garde
- bakpapier
- spuitzak met kartelmondje
Advertentie
Bereiden
- Halveer de koekjes door de helften van elkaar af te draaien. Schraap voorzichtig de vulling eraf en houd apart. Maal de koekjes zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Zeef de gemalen koekjes met de bloem.
- Verhit in een steelpan het water met de suiker, boter en het zout. Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer het koek-bloemmengsel erbij. Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Neem van het vuur en voeg het ei en de kaneel toe. Roer tot een glad beslag. Laat een beetje afkoelen.
- Verhit de olie tot 180 °C in een ruime pan. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is. Schep het beslag in de spuitzak en spuit op een stuk bakpapier reepjes van ca. 10 cm lang. Laat ze per ca. 5 stuks voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de churros in 2-3 min.
- Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de churros warm onder aluminiumfolie. Klop ondertussen de slagroom lobbig, voeg de vulling toe en klop tot een samenhangend geheel. Serveer erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 145 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 80 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Oreochurros
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oreochurros
- 154 g Oreo's
Halveer de koekjes door de helften van elkaar af te draaien.
Schraap voorzichtig de vulling eraf en houd apart.
- 75 g tarwebloem
Maal de koekjes zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Zeef de gemalen koekjes met de bloem.
- 150 ml kraanwater
- 25 g kristalsuiker
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 mespunt zout
Verhit in een steelpan het water met de suiker, boter en het zout.
Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer het koek-bloemmengsel erbij.
Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt.
- 1 middelgroot ei
- 1 tl kaneel
Neem van het vuur en voeg het ei en de kaneel toe. Roer tot een glad beslag. Laat een beetje afkoelen.
- 1 liter arachideolie
Verhit de olie tot 180 °C in een ruime pan. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is.
Schep het beslag in de spuitzak en spuit op een stuk bakpapier reepjes van ca. 10 cm lang.
Laat ze per ca. 5 stuks voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de churros in 2-3 min.
Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de churros warm onder aluminiumfolie.
- 60 ml slagroom
Klop ondertussen de slagroom lobbig, voeg de vulling toe en klop tot een samenhangend geheel. Serveer erbij.