Drum­sticks pi­ri pi­ri met krui­den-crè­me fraî­che

De drumsticks zijn precies pittig genoeg en hebben een lekker rokerig smaakje.

(3) waardeer
hoofdgerecht De drumsticks zijn precies pittig genoeg en hebben een lekker rokerig smaakje. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de drumsticks in de ovenschaal en meng de sriracha en olie erdoor. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Snijd de muntblaadjes en de peterselie zo fijn mogelijk. Meng samen met het limoenrasp door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Laat de drumsticks in 30 min. gaar worden in de oven. Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan voor. Neem de drumsticks uit de oven en gril ze ca. 10 min. rondom. Serveer met de kruiden-crème fraîche.

combinatietip:

Lekker met een maiskolf van de barbecue en stokbrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 400 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Drumsticks piri piri met kruiden-crème fraîche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Drum­sticks pi­ri pi­ri met krui­den-crè­me fraî­che

1
1
  • 600 g kipdrumsticks
  • 2 el smokey sriracha hot chili sauce
  • 1 el traditionele olijfolie

Doe de drumsticks in de ovenschaal en meng de sriracha en olie erdoor.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
3
  • 1 limoen
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse platte peterselie

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Snijd de muntblaadjes en de peterselie zo fijn mogelijk.

4
4
  • 200 g crème fraîche

Meng samen met het limoenrasp door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Laat de drumsticks in 30 min. gaar worden in de oven. Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan voor.

6
6

Neem de drumsticks uit de oven en gril ze ca. 10 min. rondom. Serveer met de kruiden-crème fraîche.

combinatietip:

Lekker met een maiskolf van de barbecue en stokbrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.