Pas­ta­sa­la­de met cho­ri­zo en moz­za­rel­la

De chorizo geeft deze pastasalade net een beetje meer pit.

(37) waardeer
italiaans hoofdgerecht De chorizo geeft deze pastasalade net een beetje meer pit. 4 personen
4 37

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo. Halveer de worst in de lengte en snijd in dunne plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op hoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd 2 el bakvet achter. Laat de olijven en paprika’s uitlekken. Houd 3 el paprikavocht achter (per 4 personen).
  3. Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn. Meng het achtergehouden bakvet en paprikavocht met de peterselie, knoflook, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de tomaten. Meng de pasta met de dressing, chorizo, olijven, paprika en tomaat. Verdeel over een schaal en scheur de mozzarella in stukken erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pastasalade met chorizo en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met cho­ri­zo en moz­za­rel­la

1
1
  • 300 g mini penne volkoren

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water.

2
2
  • 200 g chorizo pamplona

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo. Halveer de worst in de lengte en snijd in dunne plakjes.

3
3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op hoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd 2 el bakvet achter.

4
4
  • 120 g zwarte olijvenplakjes
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat de olijven en paprika’s uitlekken. Houd 3 el paprikavocht achter (per 4 personen).

5
5
  • 15 g verse peterselie
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn.

6
6
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Meng het achtergehouden bakvet en paprikavocht met de peterselie, knoflook, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 300 g snoepgroente tomatenmix

Snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de tomaten.

8
8
  • 125 g buffelmozzarella

Meng de pasta met de dressing, chorizo, olijven, paprika en tomaat. Verdeel over een schaal en scheur de mozzarella in stukken erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.