Ve­gan pas­ta aglio olio met zee­wier

Zeewier gaat ook in de Nederlandse keuken steeds vaker een rol spelen. Als smaakmaker in pastagerechten, bijvoorbeeld.

(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Zeewier gaat ook in de Nederlandse keuken steeds vaker een rol spelen. Als smaakmaker in pastagerechten, bijvoorbeeld. 2 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de knoflook in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en peper 4 min. op laag vuur. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur het norivel in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Giet de pasta af en schep samen met de norivellen en peterselie door de knoflookolie. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het citroenrasp. Serveer met de citroenpartjes.

Tip:

Lekker met een tomatensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Juli 2018

Vegan pasta aglio olio met zeewier

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan pas­ta aglio olio met zee­wier

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper

Snijd de knoflook in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen.

2
2
  • 50 ml organic extra virgin olive oil

Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en peper 4 min. op laag vuur.

3
3
  • 250 g biologische linguine integrali

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4
  • 1 norivel
  • 7½ g verse platte peterselie

Scheur het norivel in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de peterselie fijn.

5
5
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en snijd het vruchtvlees in partjes.

6
6

Giet de pasta af en schep samen met de norivellen en peterselie door de knoflookolie.

7
7

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het citroenrasp. Serveer met de citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.