bewaar
Gar­na­len met pasta en cour­get­te­lin­ten in ro­mi­ge to­ma­ten­saus
Gar­na­len met pasta en cour­get­te­lin­ten in ro­mi­ge to­ma­ten­saus
bewaar

Gar­na­len met pasta en cour­get­te­lin­ten in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

Citroenrasp en citroenparten geven dit gerecht een lekker fris accent.

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

linguine

2

courgette

250 g

cherrytomaten

250 g

kookzuivel

2

sjalot

2 tenen

knoflook

15 g

peterselie

2 el

milde olijfolie

370 g

verse roerbakgarnaal naturel

1

citroen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • rasp

Citroenrasp en citroenparten geven dit gerecht een lekker fris accent.

Aan de slag

1

Kook de pasta in water met eventueel zout in 10 min. beetgaar. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in dunne linten.

2

Halveer de cherrytomaten. Doe de helft van de tomaten met de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een steelpan en verwarm 5 min. op laag vuur.

3

Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de sjalot, knoflook en helft van de peterselie 3 min. op hoog vuur. Voeg de laatste min. de rest van de tomaten toe.

4

Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Meng de courgette en pasta met de saus en verdeel over 4 diepe borden. Schep de garnalen met tomaten erop. Bestrooi met de rest van de peterselie. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta. Snijd de vrucht in partjes en serveer erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.