Pul­led chic­ken-na­cho-bor­rel­scho­tel (AD­VER­TORIAL)

Serveer je nacho's een keer anders... met pulled chicken, bijvoorbeeld.

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 min. oventijd
(2) waardeer
borrelhapje Serveer je nacho's een keer anders... met pulled chicken, bijvoorbeeld. 8 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vuurvaste ovenschaal of bakblik (ca. 30 x 40 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kip erin en kook in 10 min. zachtjes gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
  2. Snipper ondertussen de ui. Doe de mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
  3. Meng de ui, mais, avocado, het limoenrasp en 1 el limoensap (per 8 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus. Verdeel eerst de nachochips en dan de kip over de ovenschaal. Schaaf de kaas erover. Bak ca. 4 min. in het midden van de oven.
  4. Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Verdeel de salsa over de nachoschotel en bestrooi met de jalapeño. Serveer met de limoenparten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pulled chicken-nacho-borrelschotel (ADVERTORIAL)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pul­led chic­ken-na­cho-bor­rel­scho­tel (AD­VER­TORIAL)

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g kipfilet

Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kip erin en kook in 10 min. zachtjes gaar. Giet af en laat iets afkoelen.

3
3
  • 1 kleine rode ui
  • 150 g mais

Snipper ondertussen de ui. Doe de mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

4
4
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes.

5
5
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

6
6

Meng de ui, mais, avocado, het limoenrasp en 1 el limoensap (per 8 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el barbecuesaus

Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus.

8
8
  • 170 g Croky Tortilla nacho cheese
  • 75 g Cheddar Tophat 48+

Verdeel eerst de nachochips en dan de kip over de ovenschaal. Schaaf de kaas erover. Bak ca. 4 min. in het midden van de oven.

9
9
  • 1 jalapeñopeper

Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.

10
10

Verdeel de salsa over de nachoschotel en bestrooi met de jalapeño. Serveer met de limoenparten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.