bewaar
Thais geïnspireerde kippensoep met kokosmelk en noedels
Thais geïnspireerde kippensoep met kokosmelk en noedels
bewaar

Thais geïnspireerde kippensoep met kokosmelk en noedels

Een Thaise kippensoep die in 20 minuten op tafel staat: aan tafel!

15 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

fijne mienestjes

1 el

arachideolie

320 g

scharrelkipfiletblokjes

400 g

Thaise wokgroente

350 ml

krachtbouillon kip

400 ml

kokosmelk

500 ml

kraanwater

450 g

diepvries tuinerwtjes extra fijn

1

limoen

Een Thaise kippensoep die in 20 minuten op tafel staat: aan tafel!

Aan de slag

1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 1 min. mee.

2

Voeg de krachtbouillon, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 3 min. koken. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Boen de limoen schoon en pers de helft boven de soep uit en snijd de andere helft in partjes. Verdeel de mie over de kommen, schep de soep erover en serveer met de limoenparten.

serveertipLekker met koriander.