Jor­ds knol­sel­de­rij­s­teaks met chi­michur­ri

Barbecueën zonder vlees is dé trend deze zomer. Goed nieuws, want groen grillen is zó lekker.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(3) waardeer
bijgerecht Barbecueën zonder vlees is dé trend deze zomer. Goed nieuws, want groen grillen is zó lekker. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng iets minder dan de helft van de olijfolie met de tabasco, paprikapoeder en de helft van de rodewijnazijn. Ris (bij 4 personen) de blaadjes van 2 takjes tijm en de naaldjes van 1 takje rozemarijn uit de kruidenmix en snijd fijn. Voeg toe aan de marinade.
  2. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 7 mm dik. Bestrijk royaal met de marinade en laat 2 uur marineren buiten de koelkast.
  3. Maak ondertussen de chimichurri. Haal de blaadjes van 5 g oregano (bij 4 personen) uit de kruidenmix, snijd samen met alle peterselie en de bieslook fijn en doe in een bakje. Snijd ¼ van de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg samen met de gesneden knoflook toe aan de kruiden. Meng er ⅔ van de rest van de olijfolie door en de rest van de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Doe de witte bonen inclusief het vocht in een steelpan. Snijd de rest van de knoflook fijn en voeg toe. Verhit de bonen 4 min. op middelhoog vuur. Zeef de warme bonen, maar vang het kookvocht op. Doe de bonen en knoflook in een hoge beker.
  5. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil boven de bonen en pers de vrucht erboven uit. Voeg de rest van de olijfolie toe en pureer glad met de staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een lekker smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Bereid de barbecue voor op direct grillen bij een temperatuur van 160 °C. Gril de gemarineerde knolselderijplakken 8-10 min. op het rooster tot ze mooi beetgaar zijn. Keer regelmatig. Serveer met de witte-bonenpuree en chimichurri.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Jords knolselderijsteaks met chimichurri

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jor­ds knol­sel­de­rij­s­teaks met chi­michur­ri

1
1
  • 50 ml traditionele olijfolie
  • 1 el Tabasco chipotle
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • 2 el rodewijnazijn

Meng de olijfolie met de tabasco, paprikapoeder en de rodewijnazijn.

2
2
  • 20 g Italiaanse kruidenmix

Ris (bij 4 personen) de blaadjes van 2 takjes tijm en de naaldjes van 1 takje rozemarijn uit de kruidenmix en snijd fijn. Voeg toe aan de marinade.

3
3
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in plakken van 7 mm dik. Bestrijk royaal met de marinade en laat 2 uur marineren buiten de koelkast.

4
4
  • 5 g verse platte peterselie
  • 5 g verse peterselie
  • 5 g verse bieslook

Maak ondertussen de chimichurri. Haal de blaadjes oregano uit de kruidenmix, snijd samen met alle peterselie en de bieslook fijn en doe in een bakje.

5
5
  • ½ teen knoflook
  • ½ rode peper

Snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

6
6

Snijd het vruchtvlees fijn en voeg samen met de gesneden knoflook toe aan de kruiden.

7
7
  • 45 ml traditionele olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn

Meng er de olijfolie door en de rest van de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 360 g witte bonen in pot
  • 1½ teen knoflook

Doe de witte bonen inclusief het vocht in een steelpan. Snijd de rest van de knoflook fijn en voeg toe. Verhit de bonen 4 min. op middelhoog vuur.

9
9

Zeef de warme bonen, maar vang het kookvocht op. Doe de bonen en knoflook in een hoge beker.

10
10
  • 1 citroen
  • 15 ml traditionele olijfolie

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil boven de bonen en pers de vrucht erboven uit. Voeg de rest van de olijfolie toe en pureer glad met de staafmixer.

11
11

Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een lekker smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12

Bereid de barbecue voor op direct grillen bij een temperatuur van 160 °C. Gril de gemarineerde knolselderijplakken 8-10 min. op het rooster tot ze mooi beetgaar zijn.

13
13

Keer regelmatig. Serveer met de witte-bonenpuree en chimichurri.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.