Ibe­ri­co ribs met griek­se rub en yog­hurt­saus

Low & slow-ribs zijn stevig en smaken echt naar varkensvlees. Een totaal andere beleving dan 'gewone ribs'.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 740 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(2) waardeer
hoofdgerecht Low & slow-ribs zijn stevig en smaken echt naar varkensvlees. Een totaal andere beleving dan 'gewone ribs'. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schroevendraaier
  • bakkwastje
  • vleesthermometer
  • rookhout
  • barbecue met deksel
  • plantenspuit

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontvlies de spareribs door een kruiskopschroevendraaier tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rack te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer totdat deze over de gehele breedte tussen het vlies en het bot zit. Trek ‘m daarna naar je toe en trek zo het hele vlies van het rack af.
  2. Haal voor de Griekse rub de blaadjes van de takjes oregano en de naaldjes van de takjes rozemarijn. Snijd fijn en doe in een kom. Boen alle citroenen schoon. Rasp de gele schil van ⅔ van de citroenen erboven. Snijd de knoflook zeer fijn en voeg samen met de zwarte peper en het zeezout toe. Meng door elkaar. Bestrijk de spareribs met de bakkwast aan alle kanten met de olie. Wrijf in met de rub.
  3. Bereid een barbecue met deksel voor op indirect grillen op 110 °C. Week de rookhoutsnippers 10 min. in ruim water en laat goed uitlekken. Verdeel de rooksnippers over de kolen en plaats de Iberico-ribs boven het koelere gedeelte van de barbecue. Doe het appelsap met de appelciderazijn in de plantenspuit en bespuit de ribs ermee. Sluit de barbecue met de deksel. Gaar de ribs ca. 2 uur. Bespuit ze om de 30 min. met het appelsapmengsel.
  4. Neem de ribs van de barbecue en verpak ze in aluminiumfolie. Bespuit voor je de folie dichtvouwt nog een keer goed met het appelsap. Leg op de barbecue, sluit af met de deksel en laat nog ca. 1½ uur garen.
  5. Rasp ondertussen de komkommer en laat uitlekken. Meng de komkommer met de yoghurt. Haal de blaadjes van de takjes munt, snijd fijn en voeg toe aan de yoghurt.
  6. Rasp de gele schil van de rest van de citroen erboven. Meng en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Bestrooi met de za’atar. Serveer de Iberico-ribs met de tzatziki.

Tip:

Je vindt de Iberico-spareribs op ah.nl. Voor dit gerecht kun je ook ribkarbonaden gebruiken (1 karbonade per persoon). Begin dan bij stap 2 van het recept. Gaar de karbonaden ca. 1 uur en verpak ze na 30 min. samen in aluminiumfolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Iberico ribs met griekse rub en yoghurtsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ibe­ri­co ribs met griek­se rub en yog­hurt­saus

1
1
  • 2 diepvries Taste of the World Iberico-spareribs

Ontvlies de spareribs door een kruiskopschroevendraaier tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rack te steken.

2
2

Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer totdat deze over de gehele breedte tussen het vlies en het bot zit.

3
3

Trek ‘m daarna naar je toe en trek zo het hele vlies van het rack af.

4
4
  • 15 g verse oregano
  • 10 g verse rozemarijn

Haal voor de Griekse rub de blaadjes van de takjes oregano en de naaldjes van de takjes rozemarijn. Snijd fijn en doe in een kom.

5
5
  • 2 citroenen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el grofgemalen zwarte peper
  • 1 el grof zeezout

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroenen erboven. Snijd de knoflook zeer fijn en voeg samen met de zwarte peper en het zeezout toe.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie

Meng door elkaar. Bestrijk de spareribs met de bakkwast aan alle kanten met de olie. Wrijf in met de rub.

7
7

Bereid een barbecue met deksel voor op indirect grillen op 110 °C. Week de rookhoutsnippers 10 min. in ruim water en laat goed uitlekken.

8
8

Verdeel de rooksnippers over de kolen en plaats de Iberico-ribs boven het koelere gedeelte van de barbecue.

9
9
  • 50 ml appelsap
  • 50 ml appelciderazijn

Doe het appelsap met de appelciderazijn in de plantenspuit en bespuit de ribs ermee.

10
10

Sluit de barbecue met de deksel. Gaar de ribs ca. 2 uur. Bespuit ze om de 30 min. met het appelsapmengsel.

11
11

Neem de ribs van de barbecue en verpak ze in aluminiumfolie. Bespuit voor je de folie dichtvouwt nog een keer goed met het appelsap.

12
12

Leg op de barbecue, sluit af met de deksel en laat nog ca. 1½ uur garen.

13
13
  • 1 komkommer
  • 300 g Griekse yoghurt

Rasp ondertussen de komkommer en laat uitlekken. Meng de komkommer met de yoghurt.

14
14
  • 10 g verse munt

Haal de blaadjes van de takjes munt, snijd fijn en voeg toe aan de yoghurt.

15
15
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen erboven. Meng en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

16
16
  • 1 el za'atar

Bestrooi met de za’atar. Serveer de Iberico-ribs met de tzatziki.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.