Texas sty­le shor­t­ribs met ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel

Bijzonder barbecuefeestje? Met shortribs kun je echt een keer goed uitpakken.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 875 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 7 uur wachten
(0) waardeer
hoofdgerecht Bijzonder barbecuefeestje? Met shortribs kun je echt een keer goed uitpakken. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met deksel
  • schroevendraaier
  • rookhout
  • vleesthermometer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de barbecue voor op indirect barbecueën en breng ’m op een temperatuur van 115 °C. Dit doe je door niet te veel houtskool tegelijk te gebruiken.
  2. Verwijder met de schroevendraaier het taaie vlies aan de botkant van de shortribs. Aan de vleeszijde kan er nog een laag vet (of vliesjes) zitten. Snijd met een scherp mesje weg totdat je schoon vlees hebt.
  3. Meng het zeezout en de peper tot ‘dalmatian rub’. Bestrooi hier de shortribs rijkelijk mee.
  4. Leg de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen. Leg de shortribs met de botkant op het barbecuerooster en sluit de barbecuedeksel. Houd de barbecue gedurende 6-8 uur op een constante temperatuur van 115 °C. Heb je een vleesthermometer? Stel deze dan in op een kerntemperatuur van 92 °C.
  5. Leg ondertussen de zoete aardappelen elk apart op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de olijfolie, eventueel zeezout en versgemalen zwarte peper. Vouw de folie dicht en leg de zoete aardappelen ca. 30 min. tussen de gloeiende kolen tot ze zacht aanvoelen en je er makkelijk een vork in kunt prikken.
  6. Haal de zoete aardappelen voorzichtig tussen de kolen vandaan. Neem uit de aluminiumfolie en halveer de aardappelen. Snijd de bieslook fijn. Garneer de helften met de zure room, bieslook, komijn en chiliflakes. Serveer met de in porties verdeelde shortribs.

Tip:

Shortribs zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 94 g
    waarvan verzadigd 38 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Texas style shortribs met gepofte zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Texas sty­le shor­t­ribs met ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel

1
1

Bereid de barbecue voor op indirect barbecueën en breng ’m op een temperatuur van 115 °C. Dit doe je door niet te veel houtskool tegelijk te gebruiken.

2
2
  • 2 kg diepvries Taste of the World shortribs

Verwijder met de schroevendraaier het taaie vlies aan de botkant van de shortribs.

3
3

Aan de vleeszijde kan er nog een laag vet (of vliesjes) zitten. Snijd met een scherp mesje weg totdat je schoon vlees hebt.

4
4
  • 2 el grof zeezout
  • 3 el gestampte zwarte peperkorrels

Meng het zeezout en de peper tot ‘dalmatian rub’. Bestrooi hier de shortribs rijkelijk mee.

5
5

Leg de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen. Leg de shortribs met de botkant op het barbecuerooster en sluit de barbecuedeksel.

6
6

Houd de barbecue gedurende 6-8 uur op een constante temperatuur van 115 °C.

7
7

Heb je een vleesthermometer? Stel deze dan in op een kerntemperatuur van 92 °C.

8
8
  • 4 zoete aardappelen
  • 3 el traditionele olijfolie

Leg ondertussen de zoete aardappelen elk apart op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de olijfolie, eventueel zeezout en versgemalen zwarte peper.

9
9

Vouw de folie dicht en leg de zoete aardappelen ca. 30 min. tussen de gloeiende kolen tot ze zacht aanvoelen en je er makkelijk een vork in kunt prikken.

10
10

Haal de zoete aardappelen voorzichtig tussen de kolen vandaan. Neem uit de aluminiumfolie en halveer de aardappelen.

11
11
  • 2 el verse bieslook
  • 125 g zure room
  • ¼ tl gemalen komijn
  • ¼ tl chiliflakes

Snijd de bieslook fijn. Garneer de helften met de zure room, bieslook, komijn en chiliflakes.

12
12

Serveer met de in porties verdeelde shortribs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.