Texas style shortribs met gepofte zoete aardappel
Bijzonder barbecuefeestje? Met shortribs kun je echt een keer goed uitpakken.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 kg diepvries Taste of the World shortribs
- 2 el grof zeezout
- 3 el gestampte zwarte peperkorrels
- 4 zoete aardappelen
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 el verse bieslook
- 125 g zure room
- ¼ tl gemalen komijn
- ¼ tl chiliflakes
Keukenspullen
- barbecue met deksel
- schroevendraaier
- rookhout
- vleesthermometer
Advertentie
Bereiden
- Bereid de barbecue voor op indirect barbecueën en breng ’m op een temperatuur van 115 °C. Dit doe je door niet te veel houtskool tegelijk te gebruiken.
- Verwijder met de schroevendraaier het taaie vlies aan de botkant van de shortribs. Aan de vleeszijde kan er nog een laag vet (of vliesjes) zitten. Snijd met een scherp mesje weg totdat je schoon vlees hebt.
- Meng het zeezout en de peper tot ‘dalmatian rub’. Bestrooi hier de shortribs rijkelijk mee.
- Leg de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen. Leg de shortribs met de botkant op het barbecuerooster en sluit de barbecuedeksel. Houd de barbecue gedurende 6-8 uur op een constante temperatuur van 115 °C. Heb je een vleesthermometer? Stel deze dan in op een kerntemperatuur van 92 °C.
- Leg ondertussen de zoete aardappelen elk apart op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de olijfolie, eventueel zeezout en versgemalen zwarte peper. Vouw de folie dicht en leg de zoete aardappelen ca. 30 min. tussen de gloeiende kolen tot ze zacht aanvoelen en je er makkelijk een vork in kunt prikken.
- Haal de zoete aardappelen voorzichtig tussen de kolen vandaan. Neem uit de aluminiumfolie en halveer de aardappelen. Snijd de bieslook fijn. Garneer de helften met de zure room, bieslook, komijn en chiliflakes. Serveer met de in porties verdeelde shortribs.
Tip:
Shortribs zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 875 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 94 g
waarvan verzadigd 38 g - natrium 1.000 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Texas style shortribs met gepofte zoete aardappel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Texas style shortribs met gepofte zoete aardappel
Bereid de barbecue voor op indirect barbecueën en breng ’m op een temperatuur van 115 °C. Dit doe je door niet te veel houtskool tegelijk te gebruiken.
- 2 kg diepvries Taste of the World shortribs
Verwijder met de schroevendraaier het taaie vlies aan de botkant van de shortribs.
Aan de vleeszijde kan er nog een laag vet (of vliesjes) zitten. Snijd met een scherp mesje weg totdat je schoon vlees hebt.
- 2 el grof zeezout
- 3 el gestampte zwarte peperkorrels
Meng het zeezout en de peper tot ‘dalmatian rub’. Bestrooi hier de shortribs rijkelijk mee.
Leg de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen. Leg de shortribs met de botkant op het barbecuerooster en sluit de barbecuedeksel.
Houd de barbecue gedurende 6-8 uur op een constante temperatuur van 115 °C.
Heb je een vleesthermometer? Stel deze dan in op een kerntemperatuur van 92 °C.
- 4 zoete aardappelen
- 3 el traditionele olijfolie
Leg ondertussen de zoete aardappelen elk apart op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de olijfolie, eventueel zeezout en versgemalen zwarte peper.
Vouw de folie dicht en leg de zoete aardappelen ca. 30 min. tussen de gloeiende kolen tot ze zacht aanvoelen en je er makkelijk een vork in kunt prikken.
Haal de zoete aardappelen voorzichtig tussen de kolen vandaan. Neem uit de aluminiumfolie en halveer de aardappelen.
- 2 el verse bieslook
- 125 g zure room
- ¼ tl gemalen komijn
- ¼ tl chiliflakes
Snijd de bieslook fijn. Garneer de helften met de zure room, bieslook, komijn en chiliflakes.
Serveer met de in porties verdeelde shortribs.