Pi­ri­pi­ri-kwar­tels met in­ge­maak­te bloem­kool

Direct barbecueën? Dat is kort barbecueën direct boven de kolen op een hoge temperatuur.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 515 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 24 uur wachten
(0) waardeer
hoofdgerecht Direct barbecueën? Dat is kort barbecueën direct boven de kolen op een hoge temperatuur. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • weckpot à 1,5 liter
  • staafmixer
  • barbecue met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng voor de pekel het water met de suiker in een grote pan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Roer de azijn en kurkuma erdoor en laat 30 min. afkoelen. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes, kook 3 min. en giet af.
  2. Snijd de helft van de ui in halve ringen, een peper naar keuze uit de verse-pepermix in ringetjes en de gepelde knoflooktenen in stukken. Doe de bloemkool, ui, peperringetjes, 3 tenen knoflook (bij 4 personen) en het korianderzaad in de weckpot. Schenk de pekel erover. Sluit de pot goed af en laat minimaal 24 uur in de koelkast staan.
  3. Snipper de rest van de witte ui. Snijd het steeltje van 4 pepers (bij 4 personen) naar keuze uit de verse-pepermix en snijd de pepers in stukken. Doe voor de piripiri-marinade de kippenbouillonpoeder, olijfolie, paprikapoeder, chiliflakes, gesnipperde ui, peperstukken en rest van de knoflook in een hoge beker. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Haal de blaadjes basilicum en oregano los van de takjes en voeg samen met de kokosmelk toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
  4. Halveer de kwartels in de lengte, wrijf goed in met ⅔ van de marinade en laat 2 uur marineren in de koelkast. Bewaar de rest van de marinade in een goed afgesloten bakje tot gebruik in de koelkast.
  5. Bereid de barbecue met deksel, braai of keramische barbecue voor op direct grillen. Verhit de barbecue tot vlak boven het rooster een temperatuur van ca. 160 °C is bereikt. Gril de kwartels in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de rest van de marinade erbij als saus en serveer met de bloemkool.

Tip:

Kwartels zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. In plaats van kwartels kun je ook kipdrumsticks gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Piripiri-kwartels met ingemaakte bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ri­pi­ri-kwar­tels met in­ge­maak­te bloem­kool

1
1
  • 400 ml kraanwater
  • 250 g kristalsuiker

Breng voor de pekel het water met de suiker in een grote pan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

2
2
  • 400 ml blanke azijn
  • 1 el kurkuma
  • 1 bloemkool

Roer de azijn en kurkuma erdoor en laat 30 min. afkoelen. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes, kook 3 min. en giet af.

3
3
  • ½ witte uien
  • 75 g verse-pepermix
  • 3 tenen knoflook

Snijd de ui in halve ringen, een peper naar keuze uit de verse-pepermix in ringetjes en de gepelde knoflooktenen in stukken.

4
4
  • 1 el korianderzaad

Doe de bloemkool, ui, peperringetjes, knoflook en het korianderzaad in de weckpot. Schenk de pekel erover.

5
5

Sluit de pot goed af en laat minimaal 24 uur in de koelkast staan.

6
6
  • ½ witte uien

Snipper de rest van de witte ui. Snijd het steeltje van 4 pepers naar keuze uit de verse-pepermix en snijd de pepers in stukken.

7
7
  • 1 tl kippenbouillon-poeder
  • 50 ml traditionele olijfolie
  • 1 tl zoete gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl chiliflakes
  • 4 tenen knoflook

Doe voor de piripiri-marinade de kippenbouillonpoeder, olijfolie, paprikapoeder, chiliflakes, gesnipperde ui, peperstukken en rest van de knoflook in een hoge beker.

8
8
  • 1 citroen

Pers de citroen uit en voeg het sap toe.

9
9
  • 10 g verse basilicum
  • 10 g verse oregano
  • 150 ml kokosmelk

Haal de blaadjes basilicum en oregano los van de takjes en voeg samen met de kokosmelk toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa.

10
10
  • 4 diepvries Taste of the World kwartels

Halveer de kwartels in de lengte, wrijf goed in met ⅔ van de marinade en laat 2 uur marineren in de koelkast.

11
11

Bewaar de rest van de marinade in een goed afgesloten bakje tot gebruik in de koelkast.

12
12

Bereid de barbecue met deksel, braai of keramische barbecue voor op direct grillen.

13
13

Verhit de barbecue tot vlak boven het rooster een temperatuur van ca. 160 °C is bereikt.

14
14

Gril de kwartels in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de rest van de marinade erbij als saus en serveer met de bloemkool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.