Ita­li­aan­se een­den­borst met to­maat­jes en la­sag­net­te

Deze eendenborst wordt op het vel gebakken. Zo krijg je een super smaakvol, krokant korstje!

(5) waardeer
hoofdgerecht Deze eendenborst wordt op het vel gebakken. Zo krijg je een super smaakvol, krokant korstje! 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat en bestrooi met de rozemarijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de velkant 7 min. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan, laat 8 min. afgedekt rusten.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en voeg 3/4 van de spinazie toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en doe in een hoge beker. Voeg de kookroom, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een saus.
  3. Halveer de tomaten. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de tomaten 4 min. op middelhoog vuur.
  4. Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de eendenborst in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Giet de pasta af, meng met de spinaziesaus en de rest van de spinazie en verdeel over diepe borden. Verdeel de tomaatjes en eendenborstfilet erover. Bestrooi met de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 38 2018 , Allerhande Box Week 24 2018

Italiaanse eendenborst met tomaatjes en lasagnette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se een­den­borst met to­maat­jes en la­sag­net­te

1
1
  • 360 g eendenborsten
  • 1½ tl gedroogde rozemarijn

Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat en bestrooi met de rozemarijn.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilets op de velkant 7 min.

Eendenborst bereiden

Instructievideo

00:52 min.

3
3

Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan, laat 8 min. afgedekt rusten.

4
4
  • 300 g spinazie

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.

5
5
  • 250 ml kookroom

Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en doe in een hoge beker. Voeg de kookroom, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een saus.

6
6
  • 500 g cherrytomaten
  • 1 el milde olijfolie

Halveer de tomaten. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de tomaten 4 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 500 g verse lasagnebladen

Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de eendenborst in de breedte in zo dun mogelijke plakjes.

8
8
  • 100 g spinazie

Giet de pasta af, meng met de spinaziesaus en de spinazie en verdeel over diepe borden.

9
9
  • 40 g Parmigiano Reggiano

Verdeel de tomaatjes en eendenborstfilet erover. Bestrooi met de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.