Gin­ger­beer can kip

Een heerlijk mals, Aziatisch gekruid kippetje van de barbecue.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(4) waardeer
hoofdgerecht Een heerlijk mals, Aziatisch gekruid kippetje van de barbecue. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met deksel
  • vleesthermometer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen.
  2. Open het blik gemberbier en neem een flinke slok. Dep de kip droog met keukenpapier en besmeer rondom met de 5-kruidenpoeder.
  3. Schuif de kip voorzichtig over het bierblik. Trek de 2 poten uit elkaar, zodat het blik en de poten samen een driepoot vormen.
  4. Zet de kip met het blik op het koelste deel van het barbecuerooster. Draai de borst naar het warmste deel en plaats de deksel op de barbecue. Gril de kip ca. 45 min.
  5. Bestrijk de kip rondom met de hoisinsaus en gril nog ca. 15 min. met de deksel op de barbecue. Draai de kip af en toe.
  6. Controleer op gaarheid met een vleesthermometer. Als de dijen een kerntemperatuur hebben van 75 °C is de kip gaar.
  7. Neem de kip met het blik van de barbecue en laat 5 min. rusten. Verwijder voorzichtig het hete blik en verdeel de kip in stukken.

serveertip:

Lekker met extra hoisinsaus en een Aziatische salade met komkommer en sojaboontjes.

kookstaptip:

Heb je de kip ingesmeerd met de hoisinsaus? Houd 'm dan goed in de gaten, want hoisinsaus verbrandt snel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2018

Gingerbeer can kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gin­ger­beer can kip

1
1

Bereid de barbecue voor op indirect grillen.

2
2
  • 330 ml gemberbier
  • 1 scharrelkip
  • ½ el 5-kruidenpoeder

Open het blik gemberbier en neem een flinke slok. Dep de kip droog met keukenpapier en besmeer rondom met de 5-kruidenpoeder.

3
3

Schuif de kip voorzichtig over het bierblik. Trek de 2 poten uit elkaar, zodat het blik en de poten samen een driepoot vormen.

4
4

Zet de kip met het blik op het koelste deel van het barbecuerooster. Draai de borst naar het warmste deel en plaats de deksel op de barbecue.

5
5

Gril de kip ca. 45 min.

6
6
  • 4 el hoisinsaus

Bestrijk de kip rondom met de hoisinsaus en gril nog ca. 15 min. met de deksel op de barbecue. Draai de kip af en toe.

7
7

Controleer op gaarheid met een vleesthermometer. Als de dijen een kerntemperatuur hebben van 75 °C is de kip gaar.

8
8

Neem de kip met het blik van de barbecue en laat 5 min. rusten. Verwijder voorzichtig het hete blik en verdeel de kip in stukken.

serveertip:

Lekker met extra hoisinsaus en een Aziatische salade met komkommer en sojaboontjes.

kookstaptip:

Heb je de kip ingesmeerd met de hoisinsaus? Houd 'm dan goed in de gaten, want hoisinsaus verbrandt snel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.