Ma­rok­kaan­se cous­cous met au­ber­gi­ne en fala­fel

Een bord vol lekkers: gekruide aubergine, falafel, couscous en spinazie.

(15) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Een bord vol lekkers: gekruide aubergine, falafel, couscous en spinazie. 2 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1½ cm. Schep om met ⅔ van de olie, de kruiden en eventueel zout en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en leg de falafel bij de aubergine op de bakplaat en bak nog 15 min. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de couscous om met de munt en granaatappelpitjes.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Schep de aubergine door de spinazie en serveer met de couscous, falafel en cottagecheese.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 30 2018 , Receptkaart 2018 week 19-20

Marokkaanse couscous met aubergine en falafel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se cous­cous met au­ber­gi­ne en fala­fel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 aubergine

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1½ cm.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 el Euroma Marokkaanse kruiden stoofgroenten

Schep om met de olie, de kruiden en eventueel zout en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 170 g falafel

Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en leg de falafel bij de aubergine op de bakplaat en bak nog 15 min.

5
5
  • 100 g couscous
  • 7½ g verse munt

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn.

6
6
  • 50 g verse granaatappelpitjes

Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de couscous om met de munt en granaatappelpitjes.

7
7
  • 200 g spinazie
  • ½ el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken.

8
8
  • 200 g cottagecheese

Schep de aubergine door de spinazie en serveer met de couscous, falafel en cottagecheese.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.