
Aziatische komkommer-cocktail
Cocktail-avond? Probeer eens wat anders en ga voor deze cocktail met flink wat pit.
Ingrediënten
4 porties
2 stengels
citroengras
1
limoen
1
komkommer
50 ml
water
1
jalapeñopeper
12
ijsklontjes
120 ml
Malibu
Dit heb je nodig
blender
hoge glazen
bolzeef
Aan de slag
Snijd de citroengras in ringen. Pers de limoen uit en vang het sap op. Doe 2 el limoensap (per 4 cocktails) samen met de komkommer, citroengrasringen en het water in de blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer water toe.
Snijd de rest van de citroengras in de lengte in 4 stukken en snijd een stuk van de bovenkant af. Snijd de peper in ringen. Schenk het komkommermengsel door een bolzeef in een kan. Verdeel over de glazen met de ijsklontjes.
Schenk de Malibu erbij en voeg de peperringen toe. Garneer met het citroengras.
Aziatische komkommer-cocktail
Cocktail-avond? Probeer eens wat anders en ga voor deze cocktail met flink wat pit.

4 porties
75 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de citroengras in ringen. Pers de limoen uit en vang het sap op. Doe 2 el limoensap (per 4 cocktails) samen met de komkommer, citroengrasringen en het water in de blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer water toe.
Snijd de rest van de citroengras in de lengte in 4 stukken en snijd een stuk van de bovenkant af. Snijd de peper in ringen. Schenk het komkommermengsel door een bolzeef in een kan. Verdeel over de glazen met de ijsklontjes.
Schenk de Malibu erbij en voeg de peperringen toe. Garneer met het citroengras.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 stengels citroengras
1 limoen
1 komkommer
50 ml water
1 jalapeñopeper
12 ijsklontjes
120 ml Malibu
Dit heb je nodig
blender
hoge glazen
bolzeef