Cae­sar­sa­lad on a stick

Salade wordt hapje: we zouden het bijna altijd zo gaan serveren.

  • borrelhapje
  • 12 personen
  • 100 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(2) waardeer
borrelhapje Salade wordt hapje: we zouden het bijna altijd zo gaan serveren. 12 personen
5 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 12 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 13-15 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de ciabattina in blokjes van 2 cm. Doe het brood samen met de knoflook en rest van de olie in een kom. Schep om. Verdeel de broodblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
  3. Kook ondertussen de kwarteleitjes in 5 min. gaar. Laat de eitjes schrikken onder koud water en pel. Snijd de krop sla in 4 parten. Snijd de parten in de breedte in 3 gelijke stukken. Laat de kip en croutons 5 min. afkoelen. Snijd de kip in blokjes van 2 cm.
  4. Rijg achtereenvolgens een stuk sla, een blokje kip, een crouton en een kwarteleitje aan een prikker. Maak zo nog de rest van de prikkers. Serveer de saladsticks met de dressing.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 160 mg
Tags
Ook te zien in
Mei 2018

Caesarsalad on a stick

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cae­sar­sa­lad on a stick

1
1

Verwarm de oven voor op 180° C.

2
2
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 170 g Franse scharrelkipfilet

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 13-15 min. gaar. Keer halverwege.

3
3
  • ½ teen knoflook
  • 1 afbakciabattina
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de ciabattina in blokjes van 2 cm. Doe het brood samen met de knoflook en rest van de olie in een kom. Schep om.

4
4

Verdeel de broodblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 12 kwarteleieren

Kook ondertussen de kwarteleitjes in 5 min. gaar. Laat de eitjes schrikken onder koud water en pel.

6
6
  • 1 krop babyromainesla

Snijd de krop sla in 4 parten. Snijd de parten in de breedte in 3 gelijke stukken.

7
7

Laat de kip en croutons 5 min. afkoelen. Snijd de kip in blokjes van 2 cm.

8
8

Rijg achtereenvolgens een stuk sla, een blokje kip, een crouton en een kwarteleitje aan een prikker. Maak zo ook de rest van de prikkers.

9
9
  • 75 ml verse sladressing caesar

Serveer de saladsticks met de dressing.

Caesarsalad on a stick

Instructievideo

00:24 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.