Zwar­te­bo­nen-rijst­sa­la­de met avo­ca­do & wit­te kaas

Deze frisse, oosterse rijstsalade met koriander en limoen krijgt een oer-Hollands tintje door er bonen aan toe te voegen.

(4) waardeer
hoofdgerecht Deze frisse, oosterse rijstsalade met koriander en limoen krijgt een oer-Hollands tintje door er bonen aan toe te voegen. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
  2. Rasp de groene schil van 1 helft van de limoen (bij 4 personen) en pers deze helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng een ½ el limoensap (bij 4 personen) en het -rasp met de (arachide)olie en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de koriander fijn en verkruimel de kaas. Meng de dressing met de rijst en vervolgens met de zwarte bonen (afgieten is niet nodig!), paprika, avocado, koriander en kaas. Serveer met de limoenparten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Zwartebonen-rijstsalade met avocado & witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwar­te­bo­nen-rijst­sa­la­de met avo­ca­do & wit­te kaas

1
1
  • 150 g witte rijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 groene paprika
  • 1 avocado

Snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Snijd de avocado overlangs doormidden.

3
3

Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

4
4
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van 1 helft van de limoen (bij 4 personen) en pers deze helft uit. Snijd de andere helft in parten.

5
5
  • ½ el arachideolie
  • 1 tl sesamolie

Meng (bij 4 personen) een ½ el limoensap en het -rasp met de (arachide)olie en sesamolie.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 7½ g verse koriander
  • 75 g witte kaas

Snijd de koriander fijn en verkruimel de kaas.

8
8
  • 225 g HAK zwarte bonen in zak

Meng de dressing met de rijst en vervolgens met de zwarte bonen (afgieten is niet nodig!), paprika, avocado, koriander en kaas.

9
9

Serveer met de limoenparten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.