Krui­di­ge ka­bel­jauw met pak­soi en dop­erw­ten

Vrijdag visdag? Of elke dag visdag? Met dit kruidige gerecht zou dat geen straf zijn.

(11) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Vrijdag visdag? Of elke dag visdag? Met dit kruidige gerecht zou dat geen straf zijn. 4 personen
2 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. ook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de harde onderkant (2-3 cm) van de paksoi. Snijd de paksoi in de breedte in stukjes van 1 cm. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes. Breng water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 6 min. Voeg de laatste minuut de paksoi toe. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Meng de helft van de Scandinavische kruiden met de olie. Bestrijk hiermee de vis rondom. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de vis in 6 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Doe de cottagecheese, het limoenrasp, de rest van de Scandinavische kruiden en de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Meng de paksoi en tuinerwten door de rijst. Serveer met de kabeljauw, limoenpartjes en het cottagecheesemengsel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 05 - Saladebar , Allerhande Box Week 39 2018

Kruidige kabeljauw met paksoi en doperwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge ka­bel­jauw met pak­soi en dop­erw­ten

1
1
  • 300 g Fairtrade Original biologische zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 struik paksoi

Verwijder ondertussen de harde onderkant (2-3 cm) van de paksoi. Snijd de paksoi in de breedte in stukjes van 1 cm.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes.

4
4
  • 450 g fijne diepvries tuinerwten

Breng water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 6 min. Voeg de laatste minuut de paksoi toe. Laat goed uitlekken in een vergiet.

5
5
  • 1 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm
  • 1 el milde olijfolie
  • 450 g diepvries kabeljauwhaasjes

Meng de Scandinavische kruiden met de olie. Bestrijk hiermee de vis rondom.

6
6

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de vis in 6 min. gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 200 g cottagecheese
  • 1 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm
  • 30 g verse platte peterselie

Doe de cottagecheese, het limoenrasp, de rest van de Scandinavische kruiden en de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

8
8

Meng de paksoi en tuinerwten door de rijst. Serveer met de kabeljauw, limoenpartjes en het cottagecheesemengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.