Pita falafel met zoetzure biet en knoflooksaus
Verrassend aan deze pita falafel? We voegen rode bieten toe. Probeer maar eens!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1½ el milde olijfolie
- 200 g falafel
- 4 spelt pitabroodjes
- 200 g gesneden ijsbergsla
- 680 g rode bieten in pot
- 150 g koelverse romige knoflooksaus
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 3 min. rondom goudbruin. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de broodjes open en vul ze met wat ijsbergsla. Laat de rode bieten uitlekken. Vul de broodjes eerst met wat biet en dan met de falafel. Schep wat knoflooksaus in de broodjes. Doe de rest van de sla en biet in een schaal en serveer met de rest van de knoflooksaus er apart bij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 14 g
-
koolhydraten 63 g
waarvan suikers 14 g -
vet 25 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.000 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Pita falafel met zoetzure biet en knoflooksaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pita falafel met zoetzure biet en knoflooksaus
- 1½ el milde olijfolie
- 200 g falafel
Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 3 min. rondom goudbruin.
- 4 spelt pitabroodjes
Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 80 g gesneden ijsbergsla
- 680 g rode bieten in pot
Snijd de broodjes open en vul ze met wat ijsbergsla. Laat de rode bieten uitlekken.
- 75 g koelverse romige knoflooksaus
Vul de broodjes eerst met wat biet en dan met de falafel. Schep wat knoflooksaus in de broodjes.
- 120 g gesneden ijsbergsla
- 75 g koelverse romige knoflooksaus
Doe de rest van de sla en biet in een schaal en serveer met de rest van de knoflooksaus er apart bij.