Pi­ta fala­fel met zoet­zu­re biet en knof­look­saus

Verrassend aan deze pita falafel? We voegen rode bieten toe. Probeer maar eens!

(25) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Verrassend aan deze pita falafel? We voegen rode bieten toe. Probeer maar eens! 4 personen
3 25

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 3 min. rondom goudbruin. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de broodjes open en vul ze met wat ijsbergsla. Laat de rode bieten uitlekken. Vul de broodjes eerst met wat biet en dan met de falafel. Schep wat knoflooksaus in de broodjes. Doe de rest van de sla en biet in een schaal en serveer met de rest van de knoflooksaus er apart bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 63 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pita falafel met zoetzure biet en knoflooksaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta fala­fel met zoet­zu­re biet en knof­look­saus

1
1
  • 1½ el milde olijfolie
  • 200 g falafel

Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 3 min. rondom goudbruin.

2
2
  • 4 spelt pitabroodjes

Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 80 g gesneden ijsbergsla
  • 680 g rode bieten in pot

Snijd de broodjes open en vul ze met wat ijsbergsla. Laat de rode bieten uitlekken.

4
4
  • 75 g koelverse romige knoflooksaus

Vul de broodjes eerst met wat biet en dan met de falafel. Schep wat knoflooksaus in de broodjes.

5
5
  • 120 g gesneden ijsbergsla
  • 75 g koelverse romige knoflooksaus

Doe de rest van de sla en biet in een schaal en serveer met de rest van de knoflooksaus er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.