bewaar
Thaise noedelroerbak met biefstukreepjes
Thaise noedelroerbak met biefstukreepjes
bewaar

Thaise noedelroerbak met biefstukreepjes

Zo'n noedelgerecht dat na één keer al vast op het weekmenu komt. Dat belooft wat, toch?

20 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

biefstuk

2 el

Reddy Wokken & Roerbakken zonnebloemolie

250 g

eiernoedels

2

uien

3 cm

gember

2

puntpaprika's

400 g

spitskool

4 el

sojasaus

15 g

verse koriander

Zo'n noedelgerecht dat na één keer al vast op het weekmenu komt. Dat belooft wat, toch?

Aan de slag

1

Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie.

2

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil en rasp de gember. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.

3

Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de ui en gember 1 min. op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de spitskool toe en roerbak nog 1 min.

4

Giet de noedels af en voeg samen met de sojasaus toe aan de groente. Schep goed om en verwarm 1 min. mee.

5

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de roerbak. Snijd de koriander grof er garneer de noedels ermee.

tip

serveertipLekker met geroosterd sesamzaad.