Thai­se noe­del­roer­bak met bief­stuk­reep­jes

Zo'n noedelgerecht dat na één keer al vast op het weekmenu komt. Dat belooft wat, toch?

(6) waardeer
thais hoofdgerecht Zo'n noedelgerecht dat na één keer al vast op het weekmenu komt. Dat belooft wat, toch? 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie.
  2. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil en rasp de gember. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de ui en gember 1 min. op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de spitskool toe en roerbak nog 1 min.
  4. Giet de noedels af en voeg samen met de sojasaus toe aan de groente. Schep goed om en verwarm 1 min. mee.
  5. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de roerbak. Snijd de koriander grof er garneer de noedels ermee.

serveertip:

Lekker met geroosterd sesamzaad.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 104 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 17-18

Thaise noedelroerbak met biefstukreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se noe­del­roer­bak met bief­stuk­reep­jes

1
1
  • 300 g biefstukken

Bestrooi de biefstukken met peper en zout.

2
2
  • 1 el Reddy Wokken & Roerbakken zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

3
3

Neem uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie.

4
4
  • 250 g eiernoedels

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 2 uien
  • 3 cm gember

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil en rasp de gember.

6
6
  • 2 puntpaprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.

7
7
  • 1 el Reddy Wokken & Roerbakken zonnebloemolie

Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de ui en gember 1 min. op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee.

8
8
  • 400 g spitskolen

Voeg de spitskool toe en roerbak nog 1 min.

9
9
  • 4 el sojasaus

Giet de noedels af en voeg samen met de sojasaus toe aan de groente. Schep goed om en verwarm 1 min. mee.

10
10
  • 15 g verse koriander

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de roerbak. Snijd de koriander grof er garneer de noedels ermee.

serveertip:

Lekker met geroosterd sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.