Ked­ge­ree met bloem­kool­rijst en ma­kreel

Kedgeree komt oorspronkelijk uit India. Dit rijstgerecht wordt vaak met makreel gegeten en staat zo op tafel.

(4) waardeer
indiaas hoofdgerecht Kedgeree komt oorspronkelijk uit India. Dit rijstgerecht wordt vaak met makreel gegeten en staat zo op tafel. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de gele rijst toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg de helft samen met de bouillontablet en het water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. garen. Voeg de tuinerwtjes en bloemkoolrijst toe en verwarm 4 min. mee.
  2. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten. Laat de makreelfilets uitlekken. Halveer de cherrytomaten en meng door de rijstschotel. Verdeel de schotel over een schaal en verdeel de makreel, eiparten en de rest van de peterselie erover.

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Kedgeree met bloemkoolrijst en makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ked­ge­ree met bloem­kool­rijst en ma­kreel

1
1
  • 2 el (arachide)olie
  • 1 el garam masala
  • 200 g gele rijst

Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de gele rijst toe en bak 1 min. mee.

2
2
  • 30 g verse peterselie
  • 1 kippenbouillontablet
  • 600 ml kraanwater

Snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg de helft samen met de bouillontablet en het water toe aan de hapjespan.

3
3
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 400 g bloemkoolrijst

Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. garen. Voeg de tuinerwtjes en bloemkoolrijst toe en verwarm 4 min. mee.

4
4
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.

5
5
  • 250 g Princes makreelfilets in zonnebloemolie in blik
  • 250 g cherrytomaten

Laat de makreelfilets uitlekken. Halveer de cherrytomaten en meng door de rijstschotel.

6
6

Verdeel de schotel over een schaal en verdeel de makreel, eiparten en de rest van de peterselie erover.

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.