Cho­co­la­de­koek­jes met aman­de­len (AD­VER­TORIAL)

Soms mag je jezelf best verwennen. Wat je dan doet? Dan maak je deze koekjes met pure chocolade!

  • tussendoortje
  • 15 stuks
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(0) waardeer
tussendoortje Soms mag je jezelf best verwennen. Wat je dan doet? Dan maak je deze koekjes met pure chocolade! 15 stuks

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer met deeghaken
  • uitsteekvormpje (Ø 6 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de amandelen grof en meng met de bloem, het amandelmeel en een mespunt zout. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd 4/5 van de boter in blokjes en doe samen met de suiker, het sinaasappelrasp en 2 el -sap (bij 15 stuks) in een kom.
  2. Mix 2 min. en voeg het amandel-meelmengsel toe. Mix nog 1 min. tot alles goed is gemengd. Kneed het deeg kort door en meng voorzichtig de helft van de chocoladevlokken erdoor.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje ca. 15 koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem de bakplaat uit de oven en laat iets afkoelen.
  4. Verwarm ondertussen ⅔ van rest van de chocoladevlokken met de rest van de boter au bain-marie. Bestrijk een deel van de koekjes met de achterkant van een lepel helemaal met de gesmolten chocola en besprenkel de rest van de koekjes met een zigzagbeweging. Verdeel de rest van de chocoladevlokken erover en laat helemaal afkoelen (De koekjes zijn in een afgesloten trommel 1 week houdbaar.).
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladekoekjes met amandelen (ADVERTORIAL)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­koek­jes met aman­de­len (AD­VER­TORIAL)

1
1
  • 75 g geroosterde amandelen
  • 150 g tarwebloem
  • 100 g amandelmeel

Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de amandelen grof en meng met de bloem, het amandelmeel en een mespunt zout.

2
2
  • ½ sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.

3
3
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 50 g fijne kristalsuiker

Snijd de boter in blokjes en doe samen met de suiker, het sinaasappelrasp en 2 el -sap (bij 15 stuks) in een kom.

4
4

Mix 2 min. en voeg het amandel-meelmengsel toe. Mix nog 1 min. tot alles goed is gemengd.

5
5
  • 75 g royale chocoladevlokken

Kneed het deeg kort door en meng voorzichtig de chocoladevlokken erdoor.

6
6

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje ca. 15 koekjes uit.

7
7

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes ca. 15 min. in het midden van de oven.

8
8

Neem de bakplaat uit de oven en laat iets afkoelen.

9
9
  • 50 g royale chocoladevlokken
  • 25 g ongezouten roomboter

Verwarm ondertussen de chocoladevlokken met de rest van de boter au bain-marie.

10
10

Bestrijk een deel van de koekjes met de achterkant van een lepel helemaal met de gesmolten chocola en besprenkel de rest van de koekjes met een zigzagbeweging.

11
11
  • 25 g royale chocoladevlokken

Verdeel de rest van de chocoladevlokken erover en laat helemaal afkoelen (De koekjes zijn in een afgesloten trommel 1 week houdbaar.).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.