Krui­di­ge pa­rel­cous­cous met to­nijn

Met couscous kun je eindeloos variëren: ook lekker met tonijn, verse kruiden en bonen.

(20) waardeer
hoofdgerecht Met couscous kun je eindeloos variëren: ook lekker met tonijn, verse kruiden en bonen. 4 personen
5 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kruiden fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en de bosui in ringetjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
  2. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Laat de tonijnmoten uitlekken en vang de olie op.
  3. Roer de couscous los met 3 el tonijnolie , 1 el limoensap en het -rasp (per 4 personen) en meng de kruiden, groenten, bonen en cranberry’s erdoor. Verdeel de tonijn in stukken erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de limoenparten en de Turkse yoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige parelcouscous met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge pa­rel­cous­cous met to­nijn

1
1
  • 200 g parelcouscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 15 g verse platte peterselie
  • 15 g verse munt
  • 1 komkommer
  • 3 bosuien
  • 400 g cannellinibonen in blik

Snijd de kruiden fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en de bosui in ringetjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten.

4
4
  • 290 g tonijnmoot in olijfolie

Laat de tonijnmoten uitlekken en vang de olie op.

5
5
  • 50 g gedroogde cranberry's

Roer de couscous los met 3 el tonijnolie , 1 el limoensap en het -rasp (per 4 personen) en meng de kruiden, groenten, bonen en cranberry’s erdoor.

6
6
  • 4 el Turkse yoghurt

Verdeel de tonijn in stukken erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de limoenparten en de Turkse yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.