Ap­pel­moes­ont­bijt­ca­ke met ha­ver­mout

Warme cake met appel in de oven...met een beetje fantasie ruik je het nu al.

  • ontbijt
  • 12 stuks
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(35) waardeer
ontbijt Warme cake met appel in de oven...met een beetje fantasie ruik je het nu al. 12 stuks
4 35

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm van ca. 25 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Klop de eieren los en voeg de havermout, de appelmoes, het bakpoeder, de kaneel en het zout toe. Meng goed. Hak de pecannoten grof en voeg met de gedroogde cranberry’s toe aan het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.

bewaartip:

Snijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Appelmoesontbijtcake met havermout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­moes­ont­bijt­ca­ke met ha­ver­mout

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

2
2
  • 3 middelgrote eieren
  • 200 g havermout
  • 345 g Servero 100% appelmoes met stukjes
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1 snufje zout

Klop de eieren los en voeg de havermout, de appelmoes, het bakpoeder, de kaneel en het zout toe.

3
3
  • 115 g ongezouten pecannoten
  • 100 g gedroogde cranberry's

Meng goed. Hak de pecannoten grof en voeg met de gedroogde cranberry’s toe aan het beslag.

4
4

Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.

bewaartip:

Snijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.