Rijk­ge­vul­de lin­zen­scho­tel met mos­terd

Met 1 pan en 15 minuten van je tijd zet je al een linzenschotel met worst en champignons op tafel.

(18) waardeer
hoofdgerecht Met 1 pan en 15 minuten van je tijd zet je al een linzenschotel met worst en champignons op tafel. 4 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de braadworsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
  2. Snijd ondertussen de champignons in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe aan het vlees. Giet de linzen af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de mosterd toe aan het vleesmengsel.
  3. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met extra mosterd.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 13-14

Rijkgevulde linzenschotel met mosterd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de lin­zen­scho­tel met mos­terd

1
1
  • 4 braadworsten
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el venkelzaad

Verwijder het vel van de braadworsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.

2
2

Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.

3
3
  • 400 g kastanjechampignons

Snijd ondertussen de champignons in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe aan het vlees.

4
4
  • 800 g linzen in blik
  • 2 el Franse mosterd

Giet de linzen af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de mosterd toe aan het vleesmengsel.

5
5
  • 400 g verse spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met extra mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.