Steak de boeuf met ge­krui­de aard­ap­pel en sper­zie­bo­nen

Een bijzonder aardappeltaartje: de rösti meng je met ei en spitskool en bak je in de oven.

(7) waardeer
hoofdgerecht Een bijzonder aardappeltaartje: de rösti meng je met ei en spitskool en bak je in de oven. 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • springvorm (diameter 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Vet de bodem en zijkanten van de springvorm in met 1/2 van de olie. Klop de eieren los en meng met de rösti en spitskool. Verdeel gelijkmatig over de springvorm en druk goed aan. Bak ca. 25 min. boven in de oven goudbruin en gaar.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de sperziebonen en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar. Giet af.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.
  5. Snijd de rösti in 8 punten en verdeel met de boontjes en steaks de boeuf over de borden. Bestrooi de boontjes met de gebakken uitjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 910 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 38 2018 , Allerhande Box Week 12 2018

Steak de boeuf met gekruide aardappel en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak de boeuf met ge­krui­de aard­ap­pel en sper­zie­bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 kg gekruide rösti
  • 200 g spitskolen

Vet de bodem en zijkanten van de springvorm in met de olie. Klop de eieren los en meng met de rösti en spitskool.

3
3

Verdeel gelijkmatig over de springvorm en druk goed aan. Bak ca. 25 min. boven in de oven goudbruin en gaar.

4
4
  • 600 g sperziebonen

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de sperziebonen en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar. Giet af.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 rundersteaks de boeuf

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.

6
6
  • 60 g gebakken uitjes

Snijd de rösti in 8 punten en verdeel met de boontjes en steaks de boeuf over de borden. Bestrooi de boontjes met de gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.