Boe­ren­kaas­fon­due met len­te­groen­ten

Lentekriebels? Vier ze met deze snelle boerenkaasfondue van AH Fondue.

(0) waardeer
hoofdgerecht Lentekriebels? Vier ze met deze snelle boerenkaasfondue van AH Fondue. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • tapasprikker
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de krieltjes in 15 min. in water met eventueel zout gaar. Halveer de grote exemplaren. Kook de laatste 5 min. de kwarteleitjes mee. Laat de kwarteleitjes schrikken onder koud stromend water en pel ze. Rijg aan een satéprikker eerst een krieltje, vervolgens een kwarteleitje en tenslotte weer een krieltje.
  2. Blancheer de aspergetips 1 min. in kokend water met eventueel zout. Snijd de Yorkham in repen. Wikkel om elke soepstengel een reep ham en bindt er een stengel bieslook om. Maak er een knoopje of een strikje in.
  3. Snijd het zuurdesembrood in repen (soldaatjes) van 10x2x2 cm. Snijd de rest van de bieslook fijn. Meng de bieslook met de olie en versgemalen peper in een grote kom. Hussel de broodsoldaatjes erdoor. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat in ca. 10 min. krokant worden in de oven. Keer halverwege.
  4. Maak ondertussen de kaasfondue volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de ei-krieltjes spiesjes, aspergetips, soepstengels en zuurdesemsoldaatjes.
video

Boe­ren­kaas­fon­due met len­te­groen­ten

leuk & snel - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Boerenkaasfondue met lentegroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kaas­fon­due met len­te­groen­ten

1
1
  • 500 g krieltjes in de schil
  • 12 kwarteleieren

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de krieltjes in 15 min. in water met eventueel zout gaar. Halveer de grote exemplaren. Kook de laatste 5 min. de kwarteleitjes mee.

2
2

Laat de kwarteleitjes schrikken onder koud stromend water en pel ze.

3
3

Rijg aan een satéprikker eerst een krieltje, vervolgens een kwarteleitje en tenslotte weer een krieltje.

4
4
  • 100 g groene-aspergetips

Blancheer de aspergetips 1 min. in kokend water met eventueel zout.

5
5
  • 100 g yorkham
  • 12 volkorensoepstengels
  • 25 g bieslook

Snijd de Yorkham in repen. Wikkel om elke soepstengel een reep ham en bindt er een stengel bieslook om.

6
6

Maak er een knoopje of een strikje in.

7
7
  • ½ AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood

Snijd het zuurdesembrood in repen (soldaatjes) van 10x2x2 cm. Snijd de rest van de bieslook fijn.

8
8
  • 4 el olijfolie

Meng de bieslook met de olie en versgemalen peper in een grote kom. Hussel de broodsoldaatjes erdoor.

9
9

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat in ca. 10 min. krokant worden in de oven. Keer halverwege.

10
10
  • 300 g boerenkaasfondue

Maak ondertussen de kaasfondue volgens de aanwijzingen op de verpakking.

11
11

Serveer met de ei-krieltjes spiesjes, aspergetips, soepstengels en zuurdesemsoldaatjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.