Ul­tie­me pan­tos­ti met ver­se to­ma­ten dip

Gesmolten kaas met gulle lagen vleeswaren: dat is de ultieme pantosti.

(5) waardeer
brunch Gesmolten kaas met gulle lagen vleeswaren: dat is de ultieme pantosti. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beleg de helft van het wit vloerbrood met de helft van de kaas. Verdeel daar de plakken ham en vervolgens de rest van de kaas over. Leg de overige sneetjes brood erop. Bestrijk de bovenkanten allemaal met 1 tl mayonaise per tosti. Verhit 2 koekenpannen op laag vuur en leg de tosti’s met de mayonaisekant naar beneden in de pannen. Bestrijk nu de bovenkanten met de rest van de mayonaise. Keer de tosti’s na 4 min. als ze goudbruin zijn en bak nog 3 min. Snijd ondertussen de tomaten doormidden en rasp ze op een grove rasp. Meng de chipotle en de olijfolie erdoor. Breng eventueel op smaak met zout. Neem de tosti’s uit de pan en snijd ze doormidden. Serveer de tomatendip apart erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Ultieme pantosti met verse tomaten dip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ul­tie­me pan­tos­ti met ver­se to­ma­ten dip

1
1
  • 4 sneetjes Vloerbroden wit
  • 100 g plakken belegen kaas
  • 4 plakken roasted ham

Beleg de sneetjes brood met de helft van de kaas. Verdeel daar de plakken ham en vervolgens de rest van de kaas over.

2
2
  • 4 sneetjes Vloerbroden wit
  • 4 tl Belgische mayonaise

Leg de overige sneetjes brood erop. Bestrijk de bovenkanten allemaal met 1 tl mayonaise per tosti.

3
3

Verhit 2 koekenpannen op laag vuur en leg de tosti’s met de mayonaisekant naar beneden in de pannen.

4
4
  • 4 tl Belgische mayonaise

Bestrijk nu de bovenkanten met de rest van de mayonaise.

5
5

Keer de tosti’s na 4 min. als ze goudbruin zijn en bak nog 3 min.

6
6
  • 3 trostomaten
  • 2 tl tabasco chipotle pepper sauce
  • 1 el extra vierge olijfolie

Snijd ondertussen de tomaten doormidden en rasp ze op een grove rasp. Meng de chipotle en de olijfolie erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.

7
7

Neem de tosti’s uit de pan en snijd ze doormidden. Serveer de tomatendip apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.