Re­gen­boog­cup­ca­kes

Met deze cupcakes wil ieder kind toch zijn verjaardag vieren?

(1) waardeer
gebak Met deze cupcakes wil ieder kind toch zijn verjaardag vieren? 12 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

12 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren muffinvormpjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door, maar voeg het tweede ei toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
  2. Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de discodip erdoor. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
  3. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Knip de zure matten door midden. Meng de roomkaas met de poedersuiker. Bestrijk de bovenkanten van de cupcakes met 1 el roomkaas, bestrooi naar wens met regenboogfantasie en zet de halve zure mat erin als een regenboog.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 160 mg
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Regenboogcupcakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Re­gen­boog­cup­ca­kes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

2
2
  • 200 g ongezouten boter
  • 200 g suiker
  • 16 g vanillesuiker

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min.

3
3
  • 4 middelgrote eieren

Klop de eieren er 1 voor 1 door, maar voeg het tweede ei toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

4
4
  • 5 el halfvolle melk
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe.

5
5
  • 1 potje Dr. Oetker regenboogfantasie

Roer de discodip erdoor.

6
6

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.

7
7

Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

8
8
  • 6 Look o Look zure regenboogmatten
  • 200 g roomkaas
  • 1 el poedersuiker

Knip de zure matten doormidden. Meng de roomkaas met de poedersuiker.

9
9

Bestrijk de bovenkanten van de cupcakes met 1 el roomkaas, bestrooi naar wens met regenboogfantasie en zet de halve zure mat erin als een regenboog.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.