bewaar
Regenboogcupcakes
Regenboogcupcakes
bewaar

Regenboogcupcakes

Met deze cupcakes wil ieder kind toch zijn verjaardag vieren?

30 min. bereiden
20 min. oventijd
2 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

12 porties

200 g

ongezouten roomboter

200 g

suiker

16 g

vanillesuiker

4

middelgrote eieren

5 el

halfvolle melk

200 g

zelfrijzend bakmeel

1 potje

Dr. Oetker regenboogfantasie

6

Look o Look zure regenboogmatten

200 g

roomkaas

1 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

  • papieren muffinvormpjes

Met deze cupcakes wil ieder kind toch zijn verjaardag vieren?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door, maar voeg het tweede ei toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

2

Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de discodip erdoor. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.

3

Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Knip de zure matten door midden. Meng de roomkaas met de poedersuiker. Bestrijk de bovenkanten van de cupcakes met 1 el roomkaas, bestrooi naar wens met regenboogfantasie en zet de halve zure mat erin als een regenboog.