Ve­ge­ta­ri­sche ont­bijt­bur­ger met broc­co­li

Burgers als ontbijt, lunch en diner: het kan nu écht!

(6) waardeer
ontbijt Burgers als ontbijt, lunch en diner: het kan nu écht! 10 stuks
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de kaas. Klop de eieren los in een grote kom en schep de broccolirijst en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de helft van het mengsel in hoopjes van 5 cm. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Druk ondertussen met een spatel aan alle kanten aan tot dikke ronde burgers. Maak zo nog een portie totdat je 10 burgers hebt.
  2. Haal ondertussen de blaadjes sla van de paarse krop romaine en halveer. Snijd de tomaten in plakjes. Besmeer de broodjes met de zuivelspread en leg op elke broodje wat sla, een burger, tomaat en tuinkers. Serveer direct.
video

Ve­ge­ta­ri­sche ont­bijt­bur­ger met broc­co­li

leuk & snel - 00:32 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Vegetarische ontbijtburger met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche ont­bijt­bur­ger met broc­co­li

1
1
  • 100 g biologische oude kaas
  • 4 middelgrote eieren
  • 400 g broccolirijst

Rasp de kaas. Klop de eieren los in een grote kom en schep de broccolirijst en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de helft van het mengsel in hoopjes van 5 cm. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Druk ondertussen met een spatel aan alle kanten aan tot dikke ronde burgers. Maak zo nog een portie totdat je 10 burgers hebt.

4
4
  • 1 krop biologische baby romaine slamix
  • 4 tastytomtomaten

Haal ondertussen de blaadjes sla van de paarse krop romaine en halveer. Snijd de tomaten in plakjes.

5
5
  • 10 mini witte bollen
  • 100 g zuivelspread
  • 1 bakje tuinkers

Besmeer de broodjes met de zuivelspread en leg op elke broodje wat sla, een burger, tomaat en tuinkers. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.