bewaar
Vegetarische ontbijtburger met broccoli
Vegetarische ontbijtburger met broccoli
bewaar

Vegetarische ontbijtburger met broccoli

Burgers als ontbijt, lunch en diner: het kan nu écht!

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

10 porties

100 g

biologische oude kaas

4

middelgrote eieren

400 g

broccolirijst

2 el

milde olijfolie

1 krop

biologische baby romaine slamix

4

tastytomtomaten

10

mini witte bollen

100 g

zuivelspread

1 bakje

tuinkers

Burgers als ontbijt, lunch en diner: het kan nu écht!

Aan de slag

1

Rasp de kaas. Klop de eieren los in een grote kom en schep de broccolirijst en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de helft van het mengsel in hoopjes van 5 cm. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Druk ondertussen met een spatel aan alle kanten aan tot dikke ronde burgers. Maak zo nog een portie totdat je 10 burgers hebt.

2

Haal ondertussen de blaadjes sla van de paarse krop romaine en halveer. Snijd de tomaten in plakjes. Besmeer de broodjes met de zuivelspread en leg op elke broodje wat sla, een burger, tomaat en tuinkers. Serveer direct.

Vegetarische ontbijtburger met broccoli

Instructievideo - 00:32 min.