Roer­ei met ge­rook­te zalm op de­sem­brood

Een klassieker die lekker blijft: roerei met gerookte zalm op een verse boterham.

(3) waardeer
lunch Een klassieker die lekker blijft: roerei met gerookte zalm op een verse boterham. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de eieren boven een kom en klop los met het water. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg het ei toe en roer rustig tot het ei begint te stollen. Voeg de zalmblokjes toe en roer tot het ei bijna gestold is. Zet het vuur uit.
  2. Verdeel het roerei over de sneetjes brood. Snijd of knip de bieslook fijn en strooi over het roerei. Bestrooi met peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Roerei met gerookte zalm op desembrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ei met ge­rook­te zalm op de­sem­brood

1
1
  • 6 middelgrote eieren
  • 1 el water

Breek de eieren boven een kom en klop los met het water.

2
2
  • 20 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg het ei toe en roer rustig tot het ei begint te stollen.

3
3
  • 100 g gerookte zalmblokjes

Voeg de zalmblokjes toe en roer tot het ei bijna gestold is. Zet het vuur uit.

4
4
  • 4 sneetjes AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
  • 5 g verse bieslook

Verdeel het roerei over de sneetjes brood. Snijd of knip de bieslook fijn en strooi over het roerei. Bestrooi met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.