bewaar
Zuurdesemtoast met gegrilde groenten en buffelmozzarella
Zuurdesemtoast met gegrilde groenten en buffelmozzarella
bewaar

Zuurdesemtoast met gegrilde groenten en buffelmozzarella

Gegrilde groenten en buffelmozzarella: ze lijken wel voor elkaar gemaakt te zijn.

25 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

venkelknol

½

courgette

100 g

groene aspergetips

2 el

traditionele olijfolie

4 sneetjes

AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood

4

radijsjes

4 el

avjar paprikaspread

10 g

verse basilicum

125 g

buffelmozzarella

Dit heb je nodig

  • grillpan

Gegrilde groenten en buffelmozzarella: ze lijken wel voor elkaar gemaakt te zijn.

Aan de slag

1

Verwijder de onderkant en de uitstekende stelen van de venkel en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm dik. Besprenkel de venkel, courgette en aspergetips met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

2

Verhit de grillpan en gril de groenten per soort in delen 4 min. per deel. Keer elke portie halverwege. Doe de groenten in een schaal. Maak de grillpan schoon en gril de sneetjes brood 4 min., zodat je mooie grillstrepen krijgt. Keer halverwege. Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes.

3

Bestrijk elke snee gegrild brood met 1 el ajvar en leg op een platte schaal. Verdeel de groenten over het brood. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukken en strooi over het brood. Beleg met de plakjes radijs. Laat de buffelmozzarella uitlekken. Serveer deze op de schaal met het brood met gegrilde groenten. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

tip

variatietipAjvar is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Zongedroogde tomatentapenade (bakje 125 g, koelvers) gebruiken.