Zuur­de­sem­toast met ge­gril­de groen­ten en buf­fel­moz­za­rel­la

Gegrilde groenten en buffelmozzarella: ze lijken wel voor elkaar gemaakt te zijn.

(0) waardeer
lunch Gegrilde groenten en buffelmozzarella: ze lijken wel voor elkaar gemaakt te zijn. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de onderkant en de uitstekende stelen van de venkel en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm dik. Besprenkel de venkel, courgette en aspergetips met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de grillpan en gril de groenten per soort in delen 4 min. per deel. Keer elke portie halverwege. Doe de groenten in een schaal. Maak de grillpan schoon en gril de sneetjes brood 4 min., zodat je mooie grillstrepen krijgt. Keer halverwege. Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes.
  3. Bestrijk elke snee gegrild brood met 1 el ajvar en leg op een platte schaal. Verdeel de groenten over het brood. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukken en strooi over het brood. Beleg met de plakjes radijs. Laat de buffelmozzarella uitlekken. Serveer deze op de schaal met het brood met gegrilde groenten. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

variatietip:

Ajvar is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Zongedroogde tomatentapenade (bakje 125 g, koelvers) gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Zuurdesemtoast met gegrilde groenten en buffelmozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­de­sem­toast met ge­gril­de groen­ten en buf­fel­moz­za­rel­la

1
1
  • ½ venkelknol

Verwijder de onderkant en de uitstekende stelen van de venkel en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes.

2
2
  • ½ courgette
  • 100 g groene aspergetips
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm dik. Besprenkel de venkel, courgette en aspergetips met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3

Verhit de grillpan en gril de groenten per soort in delen 4 min. per deel. Keer elke portie halverwege. Doe de groenten in een schaal.

4
4
  • 4 sneetjes AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood

Maak de grillpan schoon en gril de sneetjes brood 4 min., zodat je mooie grillstrepen krijgt. Keer halverwege.

5
5
  • 4 radijsjes

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes.

6
6
  • 4 el avjar paprikaspread

Bestrijk elke snee gegrild brood met 1 el ajvar en leg op een platte schaal. Verdeel de groenten over het brood.

7
7
  • 10 g verse basilicum

Scheur de blaadjes van het basilicum in stukken en strooi over het brood. Beleg met de plakjes radijs.

8
8
  • 125 g buffelmozzarella

Laat de buffelmozzarella uitlekken. Serveer deze op de schaal met het brood met gegrilde groenten. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

variatietip:

Ajvar is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Zongedroogde tomatentapenade (bakje 125 g, koelvers) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.