Ge­gril­de ri­beye met pad­den­stoe­len en aard­ap­pel

Venkel en varken zijn een gouden duo en dat proef je.

(4) waardeer
hoofdgerecht Venkel en varken zijn een gouden duo en dat proef je. 2 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2/3 van de knoflookboter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes met het venkelzaad en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de ribeyes rondom met de olie, bestrooi met peper en zout en gril in 8 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de rest van de knoflookboter in een andere koekenpan en bak de champignons met peper 5 min. op middelhoog vuur.
  4. Was de venkelknol, snijd de onderkant eraf, halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Verdeel de veldsla en venkel over een platte schaal en besprenkel met de dressing. Serveer de aardappeltjes en ribeyes erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 11 2018

Gegrilde ribeye met paddenstoelen en aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ri­beye met pad­den­stoe­len en aard­ap­pel

1
1
  • 33 g knoflookboter
  • 400 g aardappelpartjes met schil
  • 1 tl venkelzaad

Verhit de knoflookboter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes met het venkelzaad en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

2
2
  • 300 g varkensribeye
  • 1 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de ribeyes rondom met de olie, bestrooi met peper en zout en gril in 8 min. gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons

Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

4
4
  • 17 g knoflookboter

Verhit de knoflookboter in een andere koekenpan en bak de champignons met peper 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 1 venkelknol

Was de venkelknol, snijd de onderkant eraf, halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes.

6
6
  • 75 g veldsla
  • 45 g remia salata dressing

Verdeel de veldsla en venkel over een platte schaal en besprenkel met de dressing. Serveer de aardappeltjes en ribeyes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.