Ma­rok­kaan­se scho­tel met kip en zoe­te aard­ap­pel

Vanavond schuif je de oven vol lekkers.

(7) waardeer
hoofdgerecht Vanavond schuif je de oven vol lekkers. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in stukken van 2 cm. Meng de aardappelen met de helft van de Marokkaanse kruiden en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. onder in de oven. Schep na 10 min. om, verkruimel de saladekaas erboven en zet nog 15 min. terug in de oven.
  3. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in dunne parten. Was de broccoli, snijd in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de kip in stukken van 2 cm.
  4. Meng de ui, broccoli, kip en bloemkool met de rest van de Marokkaanse kruiden en de rest van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. boven de aardappelen in de oven.
  5. Neem de bakplaten uit de oven en verdeel de abrikozenstukjes over de groente en kip. Serveer de yoghurt apart erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 11 2018

Marokkaanse schotel met kip en zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se scho­tel met kip en zoe­te aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel
  • 5 g Marokkaanse kruiden
  • 2 el (arachide)olie

Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in stukken van 2 cm. Meng de aardappelen met de Marokkaanse kruiden en de olie.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. onder in de oven.

4
4
  • 200 g saladekaas

Schep na 10 min. om, verkruimel de saladekaas erboven en zet nog 15 min. terug in de oven.

5
5
  • 2 rode uien
  • 1 stronk broccoli
  • 400 g kipfilet

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in dunne parten. Was de broccoli, snijd in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de kip in stukken van 2 cm.

6
6
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 5 g Marokkaanse kruiden
  • 2 el (arachide)olie

Meng de ui, broccoli, kip en bloemkool met de Marokkaanse kruiden en de olie.

7
7

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. boven de aardappelen in de oven.

8
8
  • 60 g gewelde abrikozen zonder pit
  • 170 g Griekse yoghurt 0%

Neem de bakplaten uit de oven en verdeel de abrikozenstukjes over de groente en kip. Serveer de yoghurt apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.