Ve­ge­ta­ri­sche lin­zen­stoof met pa­pri­ka en mais

Met een paar goede ingrediënten zet je in 25 minuten al een heerlijke stoof op tafel.

(23) waardeer
hoofdgerecht Met een paar goede ingrediënten zet je in 25 minuten al een heerlijke stoof op tafel. 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een ½ cm breed. Snijd de kipstuckjes in vieren. Verhit de olie in een hapjespan, braadpan of wok en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Zet het vuur hoog, voeg de paprika en kipstuckjes toe en roerbak 3 min. Zet het vuur laag en bestrooi het mengsel met 2 tl al-andalus en eventueel zout.
  2. Doe ondertussen de linzen en mais in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Voeg de linzen en mais toe aan de paprika en kipstuckjes en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 10 min. gaar worden. Roer de rest van de al-andalus en eventueel zout door de zure room. Serveer de linzenstoof met de zure room ernaast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 760 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische linzenstoof met paprika en mais

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche lin­zen­stoof met pa­pri­ka en mais

1
1
  • 2 uien
  • 1 zak paprikamix

Snijd de uien in halve ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een ½ cm breed.

2
2
  • 320 g vegetarische kipstuckjes

Snijd de kipstuckjes in vieren.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan, braadpan of wok en fruit de ui 3 min. op laag vuur.

4
4
  • 2 tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus

Zet het vuur hoog, voeg de paprika en kipstuckjes toe en roerbak 3 min. Zet het vuur laag en bestrooi het mengsel met al-andalus en eventueel zout.

5
5
  • 800 g linzen in blik
  • 300 g maïskorrels in blik

Doe ondertussen de linzen en mais in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.

6
6

Voeg de linzen en mais toe aan de paprika en kipstuckjes en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 10 min. gaar worden.

7
7
  • 1 tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
  • 125 ml zure room

Roer de al-andalus en eventueel zout door de zure room. Serveer de linzenstoof met de zure room ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.