Mal­se kip met aard­ap­pel­tjes & kool­ra­bi­sa­la­de

Vanavond doen de oven en grill(pan) het werk.

(6) waardeer
hoofdgerecht Vanavond doen de oven en grill(pan) het werk. 2 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakken van een ½ cm dik. Schep om met de olie en gedroogde tijm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter, bestrooi de kipdijfilet met de dragon, peper en eventueel zout en gril het vlees 6 min. Keer om en gril nog 5 min.
  4. Maak ondertussen de salade. Schil de koolrabi en snijd of schaaf in zo dun mogelijke plakken. Verdeel over een platte schaal. Was de komkommers, snijd in dunne plakjes en verdeel over de koolrabi. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de witte-kaasblokjes. Bestrooi met peper.
  5. Serveer de salade met de kip en aardappeltjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 35 2018 , Allerhande Box Week 10 2018

Malse kip met aardappeltjes & koolrabisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mal­se kip met aard­ap­pel­tjes & kool­ra­bi­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g Charlotte aardappeltjes
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakken van een ½ cm dik. Schep om met de olie en gedroogde tijm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • 200 g kipdijfilet
  • 2 tl gedroogde dragon

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter, bestrooi de kipdijfilet met de dragon, peper en eventueel zout en gril het vlees 6 min. Keer om en gril nog 5 min.

5
5
  • 1 koolrabi

Maak ondertussen de salade. Schil de koolrabi en snijd of schaaf in zo dun mogelijke plakken. Verdeel over een platte schaal.

6
6
  • 2 snoepkomkommers
  • 50 ml munt-citroendressing*
  • 40 g witte-kaasblokjes*

Was de komkommers, snijd in dunne plakjes en verdeel over de koolrabi. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de witte-kaasblokjes. Bestrooi met peper.

7
7

Serveer de salade met de kip en aardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.